Двом українським бійцям встановлять сучасні біонічні протези рук Hero Arms від британського виробника

21 Лютого 2023, 17:35
Двом українським бійцям встановлять сучасні біонічні протези рук Hero Arms від британського виробника 1304
Двом українським бійцям встановлять сучасні біонічні протези рук Hero Arms від британського виробника

Андрій Гідзун та Віталій Іващук — перші українські пацієнти, яким встановлять високотехнологічні біонічні протези від Open Bionics.

Обидвоє вони мали мінно-вибухові травми рук, внаслідок чого кінцівки було ампутовано. Андрій потрапив до лікарні ще у квітні 2022, Віталій — у червні, йдеться на сайті МОЗ

Захисники України отримають надсучасні біонічні протези верхніх кінцівок Hero Arms від провідного британського виробника Open Bionics. Це стало можливим завдяки стратегічному партнерству між Mastercard та Superhumans. Партнери також організували навчання для трьох українських інженерів-протезистів на базі Open Bionics.

Hero Arms виробляються індивідуально, тож перш ніж встановлювати протези, пацієнту потрібні вимірювання, тестування тощо. Для проходження цих процедур військові  разом із інженерами, а також командами Superhumans і Open Bionics вирушили до Мюнхена.  

У Мюнхені 30-річний Андрій та 24-річний Віталій мали змогу протестувати біонічні протези. Хлопці вперше за багато місяців змогли взяти до руки склянку з водою, олівець, маленький м’ячик. Емоції цього моменту важко передати словами. 

Обидвоє військових кажуть, що використовувати Hero Arm їм було доволі просто: принцип роботи біонічного протеза зрозумілий, за лічені хвилини м’язова пам’ять переймає функцію управління рукою. Свої персональні протези хлопці отримають уже протягом кількох тижнів. Згодом, після початку повноцінної роботи клініки Superhumans у Львові, всі етапи протезування будуть виконуватися в Україні.

Superhumans та Open Bionics співпрацюють уперше, але розраховують на те, що це партнерство буде довготривалим. 

«Наші перші пацієнти з України отримають протези, які називаються  «руки героїв» — отже, їм ідеально підходить цей продукт», — каже Джоель Гібберт, засновник та СЕО Open Bionics.

Hero Arms – біонічні протези верхніх кінцівок, відомі на весь світ завдяки своїй високій функціональності та яскравому дизайну. Легкий та універсальний протез має групу світлових, звукових та вібраційних сигналів, які надають користувачам зворотній зв'язок про стан їхньої біонічної руки. 

У світі протезування Open Bionics відкрила еру суперможливостей. Завдяки ексклюзивному партнерству з Superhumans та фінансовій підтримці Mastercard – ця ера стала доступною для українців з серйозними травмами кінцівок через війну.

«Надати українцям супертехнологічні можливості для життя — наша місія у співпраці з Superhumans. Інноваційні та якісні послуги зараз важливі у всіх сферах життя, і ми переконані, що українці достойні найсучасніших технологій», — каже Інга Андреєва, генеральна директорка Mastercard в Україні та Молдові.

Нагадаємо, Superhumans – сучасна клініка протезування, реконструкції та реабілітації, що незабаром відкриється у Львові. Наразі лікарня завершує устаткування медичних корпусів. Послуги Superhumans будуть безоплатними для постраждалих від війни, лікарня фінансується донорами та партнерами

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024