У трьох громадах Волині фахівці перевірять воду та харчові продукти на вміст інфекцій

21 Лютого 2023, 13:00
У трьох громадах Волині фахівці перевірять воду та харчові продукти на вміст інфекцій 1173
У трьох громадах Волині фахівці перевірять воду та харчові продукти на вміст інфекцій

Працівники структурних підрозділів Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб цими днями приділили значну увагу моніторинговим візитам у навчальні заклади.

Адже саме в дитинстві починається усвідомлення цінності людського здоров’я і потреби піклуватися про нього, формуються навички здорового способу життя, йдеться на сайті установи. 

Фахівці Горохівського відділення відвідали заклади дошкільної освіти (ЗДО) сіл Колпитів та Озерці, а також місцеві ліцеї. Працівники Старовижівського відділення побували у навчально-виховних закладах села Мокре, а Ковельського районного відділу – в  ліцеї № 13 міста Ковеля.

Під час комунікаційних заходів фахівці розповіли про запобігання інфекційним хворобам, зокрема, керованим інфекціям, протирадіаційний захист. З дітьми проведено ігрове заняття та бесіда на тему «Як захиститися від інфекцій».  

Також під час моніторингових візитів демонстрували відеоролик «Чому потрібно мити руки», надано рекомендації – як правильно привчити дітей дотримуватися гігієни рук. Окрім того, роздані інформаційні матеріали «Як захистити себе та своїх близьких від інфекційних хвороб», «Що робити в разі хімічної чи радіаційної небезпеки».

У навчальних закладах фахівці відібрали проби води, харчових продуктів та змивів для лабораторних досліджень, зробили заміри мікроклімату й освітленості. У Ковелі  відібрано змиви зі шкільного обладнання та меблів на яйця гельмінтів, проведено профілактичні обстеження на ентеробіоз вихованців молодших класів.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024