У Луцькому районі фахівці-епідеміологи ліквідовують спалах паротиту

20 Лютого 2023, 14:54
У Луцькому районі фахівці-епідеміологи ліквідовують спалах паротиту 1021
У Луцькому районі фахівці-епідеміологи ліквідовують спалах паротиту

У Волинській області зареєстрували епідускладнення з епідемічного паротиту: в одній родині захворіли шість людей, в тому числі п'ятеро дітей.

Сталося це минулого тижня, повідомляють у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

Як зазначають епідеміологи, протікання хвороби у пацієнтів – середньої форми важкості.

Фахівці Луцького районного відділу продовжують роботу з локалізації і ліквідації спалаху епідпаротиту в побуті. Нещодавно фахівці виїхали у сімейне вогнище та провели обстеження контактних осіб і комунікаційно-роз’яснювальні заходи щодо профілактики інфекційних захворювань та керованих інфекцій. Епідеміологічне спостереження за осередком триває.

Також спеціалісти Волинського обласного центру контролю та профілактики  хвороб вивчили стан охоплення щепленнями від вакцинокерованих інфекцій ЗДО (закладу дошкільної освіти) та ліцею дітей територіальної громади.

Нагадуємо! Епідемічний паротит належить до вірусних хвороб і тому єдиним способом попередження його розвитку є вакцинація! Вакцинація здійснюється комплексним імунобіологічним препаратом КПК,  передбачає введення дитині багатокомпонентної вакцини, що захищає організм від вірусів трьох інфекційних захворювань – кору, епідемічного паротиту та краснухи. Щеплення проти кору, паротиту та краснухи є в Національному календарі профілактичних щеплень. Вакцини проти цих захворювань закуповують державним коштом, тому вони є безоплатними та якісними.

Вакцина дитині вводиться двічі:

  • Перша доза ін’єкційно в 12 місяців
  • Друга доза ін’єкційно в 6 років

Батьки маленьких дітей, які пропустили щеплення, можуть просто звернутися до свого педіатра або сімейного лікаря та спланувати візит. Для внутрішньо переміщених осіб не потрібно укладати нову декларацію з лікарем – достатньо просто прийти до медзакладу. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024