Понад 14 тисяч операцій в рік: у Волинській обласній лікарні підбили підсумки роботи

15 Лютого 2023, 16:48
У Волинській обласній лікарні підбили підсумки роботи 1546
У Волинській обласній лікарні підбили підсумки роботи

У Волинській обласній лікарні підсумували роботу за рік.

Звітував директор закладу Олександр Дудар, пише журналіст Андрій Гнатюк.

За його словами, фінансовий актив лікарні торік становив понад 700 млн. гривень. Балансова вартість підприємства зросла з 2019 року зі 199 мільйонів до понад 400 млн. грн. торік.

Добове перебування пацієнта в стаціонарі обходиться в 2,5 тисячі гривень, харчування – у 45 гривень. Загалом середньостатичний термін перебування хворого становить вісім днів.

За минулий рік обласна лікарня пролікувала майже 26 тисяч хірургічних хворих, здійснивши понад 2200 оперативних втручань. А загальна кількість торішніх операцій перевищує 14 тисяч. У прибутках, згідно з пакетами НСЗУ, це відображається в 187 мільйонах гривень. Терапевтичних хворих – 57 тисяч.

Понад 110 тисяч пацієнтів прийняли торік у поліклініці, дві тисячі серед них – переселенці із районів, де тривають бойові дії. Зараз одне з головних завдань консультативного відділення – створення кол-центру, який дозволить усім записуватися на прийом через інтернет цілодобово.

На 34, 5 мільйонів гривень лікарня отримала медобладнання. Сегмент централізованого забезпечення в цій сумі перевищує 10 мільйонів гривень. Усе інше надійшло в межах перерозподілу або гуманітарної допомоги.

Понад 8, 7 мільйонів гривень вартує новий уже встановлений ангіограф. І як тільки лікарня отримає висновки та дозволи усіх відповідних інстанцій, обладнання запустять у роботу. Ангіограф – це рентгенустановка, яка дозволяє діагностувати й оперувати серцево-судинні патології ендоваскулярним способом, тобто через катетер. Це малотравматичні високотехнологічні хірургічні втручання. Загалом це вже третій ангіограф у лікарні. Торік таке оснащення забезпечувало в середньому по 63 дослідження в день.

518 допомог інсультним хворим і 188 – інфарктним надала Волинська обласна лікарня торік. Лікування таких пацієнтів залишаються пріоритетними в пакетах медичних гарантій від НСЗУ. 

На 2022 рік заклад підписав із Національною службою здоров’я України 21 пакет надання послуг, на цей рік – 20. Немає ковідного пакета, оскільки таких хворих останнім часом було не більше 2-3, до того ж, його навчилися лікувати в районах. Відділення вже не працює з 1 лютого. 

Не буде в лікарні й відділення паліативної допомоги: воно виявилося нерентабельним. Натомість з’явилася реабілітологія, яка працює в корпусі в Боголюбах. За укладеними з НСЗУ пакетами медичних гарантій Волинська обласна лікарня посідає п'яте місце в Україні. На п'ятому місці ми в Україні й за кількістю проведення трансплантацій, розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Легкодух.

І ще на одній новині наголосив Олександр Дудар. Найближчим часом очікується об’єднання онкодиспансера з обласною лікарнею у Волинський обласний онкологічний центр Волинської обласної клінічної лікарні.

Окрім розвитку лікувально-діагностичного напрямку, у планах цього року оновити харчоблок і відкрити їдальню для працівників.

Голова обласної ради Григорій Недопад і заступниця голови обласної держадміністрації Мирослава Якимчук подякували колективові за роботу й пообіцяли лікарні подальшу підтримку.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024