У Волинській облраді затвердили тарифи на послуги медичних комунальних закладів

10 Лютого 2023, 13:10
У Волинській облраді затвердили тарифи на послуги медичних комунальних закладів 1743
У Волинській облраді затвердили тарифи на послуги медичних комунальних закладів

Члени комісії облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства затвердили тарифи на платні послуги стаціонарного догляду для Голобського, Берестечківського, Горохівського, Олицького та Руденського психоневрологічних інтернатів, а також Луцького геріатричного пансіонату. 

Такі ж розрахунки платних послуг на 2023 рік депутати погодили і для волинської «екстренки», обласних клінічної та інфекційної лікарень, повідомляє Волинська обласна рада.

Комісією також підтримане клопотання обласної клінічної лікарні про виділення з обласного бюджету додаткового фінансування обсягом 6,7 мільйона гривень для надання упродовж року високоспеціалізованої медичної допомоги окремим категоріям пацієнтів.

Члени профільної комісії також рекомендували депутатам обласної ради підтримати проєкт сесійного рішення «Про реорганізацію комунального підприємства «Волинський медичний центр терапії залежностей». Так, документом пропонується скасувати попереднє рішення обласної ради, відповідно до якого реорганізація мала відбутися шляхом приєднання обласної психіатричної лікарні до медичного центру терапії залежностей. 

Та оскільки упродовж останнього року психлікарня набула нового значення та можливостей у наданні послуг, комісія вважає за доцільне змістити акценти в процесі реорганізації, і саме психіатричну клініку визначити правонаступником усіх майнових і немайнових прав комунального підприємства «Волинський медичний центр терапії залежностей».

Окрім того, профільна комісія розглянула кадрове питання у зв’язку із закінченням 11 лютого 2023 року терміну дії контракту із директором Ковельського фахового медичного коледжу Оленою Григолою. Депутати підтримали пропозицію відділу майна апарату обласної ради та рекомендували призначити Олену Григолу тимчасово виконувачем обов’язків керівника закладу до призначення керівника у встановленому законом порядку.

Члени комісії також підтримали пропозицію депутатки Любові Серби щодо необхідності аналізу проблематики у діяльності фтизіопульмонологічної служби області. Управлінню охорони здоров’я ОВА рекомендовано утворити відповідну робочу групу, напрацювання якої стануть предметом розгляду на черговому засіданні профільної комісії обласної ради.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024