Волинь отримала чергову партію ковід-вакцини для дітей 5-11 років

08 Лютого 2023, 09:15
Вакцинація 1023
Вакцинація

На Волинь привезли чергову партію спеціальної вакцини Comirnaty/Pfizer для дітей від п'яти до 11 років. Наразі 200 доз препарату розподілили у заклади охорони здоров’я області.

Про це розповів Суспільному керівник обласного управління охорони здоров'я Юрій Легкодух.

З його слів, для вакцинації дітей від 5 до 11 років використовують педіатричну форму вакцини проти COVID-19. Первинний курс складається із двох доз, що вводяться з інтервалом від 21 до 28 днів. Охочі щепити дітей про наявність вакцини можуть дізнатися у сімейного лікаря, з котрим укладена декларація, або звернутися в центр/пункт вакцинації.

«Кожен центр ПСМД (Центр первинної медико-санітарної допомоги – ред.) формує свої потреби у вакцині, залежно від кількості дітей, які ведуть лікарі, кількості декларацій тощо. Далі ці заявки формують і обробляються по всій області і відправляються дані на Міністерство охорони здоров'я, які розподіляють вакцини по регіонах», – додав посадовець.

Юрій Легкодух зазначив, що для дітей віком від 12 років використовують «дорослу» вакцину Comirnaty/Pfizer за схемою – дві дози з інтервалом три-чотири тижні.

Згідно з інформацією на сайті МОЗ, єдиним постійним протипоказанням до щеплення проти коронавірусної інфекції є важка алергічна реакція на компоненти препарату або на першу дозу вакцини.

Нагадаємо, на початку січня на Волині розпочалася вакцинація дітей від п'яти до 11 років проти коронавірусної інфекції. Перша партія доз вакцини Comirnaty/Pfizer становила 400 доз.

Читайте також: Волинянам роз'яснили, чи можна одночасно вакцинувати дітей від COVID-19 та інших хвороб

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024