Волинську екстренку визнали найкращою у догоспітальному лікуванні інсульту

02 Лютого 2023, 08:36
Волинську екстренку визнали найкращою у догоспітальному лікуванні інсульту 837
Волинську екстренку визнали найкращою у догоспітальному лікуванні інсульту

Колектив Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав платинову відзнаку у премії EMS Angels Awards за першість у догоспітальному лікуванні інсульту.

Про це йдеться на сайті Волинської ОВА.

«Інсульт зараз займає другу причину смертей людей у всьому світі та першу – по інвалідизації. Тому найголовніше – це вчасно надати екстрену медичну допомогу пацієнту, – зазначив консультант проекту «Angels» Лев Приступа. – У 2022 році серед українських бригад екстреної медичної допомоги було проведено навчання та оцінено надання медичної допомоги при інсультах відповідно до європейських стандартів. І в Україні було відзначено три області: Волинську, Харківську і Житомирську».

Слід зазначити, що участь в конкурсі брали 57 бригад з дев'яти країн світу. За її результатом волинська екстренка стала найкращою в Україні. 

Нагородження EMS Angels Awards відбулось 16 жовтня у Берліні, під час Європейського конгресу екстреної медицини (European Society for Emergency Medicine 2022). На жаль, отримати нагороду в жовтні 2022 року колектив не зміг. Тож сьогодні, 1 лютого 2023 року, консультант проекту вручив високу нагороду директору обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимиру Шмалю.

«Надзвичайно приємно, коли відзначають нашу екстренку. Зазначу, що підприємство невпинно працює над вдосконаленням у наданні медичної допомоги і над покращенням матеріально-технічної бази. Ми постійно на зв’язку. Адже від того, наскільки буде дотриманий маршрут пацієнта та наскільки буде надана якісна медична допомога спочатку – залежатиме життя пацієнта і його реабілітація потім. Ми пишаємося вами», – сказав начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Легкодух колективу екстренки.

Також він зазначив, що тісна співпраця з міжнародними інституціями та навчання лікарів, не лише екстреної, а й спеціалізованої медичної допомоги покращує роботу кожного медзакладу області.

«Навіть у такі складні часи для України, ми продовжуємо вчитися і працювати, щоб була якісна, доступна і безоплатна медична допомога для кожного українця», – додав Юрій Легкодух.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024