Алопеція: що провокує випадіння волосся та як зменшити його прояви

01 Лютого 2023, 15:51
Алопеція: що провокує хворобу та як зменшити її прояви 1264
Алопеція: що провокує хворобу та як зменшити її прояви

Втрата волосся може статися через безліч передумов. Нещодавно фахівці проєкту «Бережи себе» з’ясовували причини випадіння волосся після пологів — тимчасового явища, пов’язаного з особливостями жіночого організму. 

Проте існують і патологічні стани, які об’єднують під медичним терміном «алопеція», йдеться в телеграм-каналі проєкту «Бережи себе».

Алопеція може виникнути у кого завгодно в різному віці. Однак більша ймовірність розвитку хвороби в тих людей, хто має подібні випадки в сім’ї. Також ризик розвитку підвищується на фоні анемії, астми, синдрому Дауна, захворювань щитоподібної залози, алергій та вітиліго.

Що може стати тригером до розвитку хвороби?

— сильні стреси;
— порушення в роботі гормонів;
— незбалансоване харчування, зокрема з низьким вмістом вітаміну Д.

Основна причина локальної втрати волосся — це аутоімунні процеси, коли захисна система організму атакує власні волосяні фолікули, і вони гинуть.

Якщо ти помітив/ла в себе прояви хвороби, слід звернутися до сімейного/ї лікаря/ки, який/а направить тебе до вузького спеціаліста — трихолога/ині та/або дерматолога/ині.

На жаль, наразі вилікувати алопецію повністю неможливо. У матеріалі розповідаємо, які є способи покращити стан пацієнта/ки та зменшити прояви хвороби. Читай, зберігай інфографіки і ділись із тими, кому може бути корисно.

Алопеція не несе загроз для життя, утім важливо боротися зі смутком та тривожністю на фоні страху бути не сприйнятим/ою оточенням. На щастя, в наш час існують ініціативи зі взаємної підтримки людей з такою проблемою. Наприклад, Національний фонд для людей з алопецією.

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024