«Кожного з евакуйованих поранених бійців ми довезли у шпиталь живими», – бойові медики 14 бригади

31 Січня 2023, 14:00
«Кожного з евакуйованих поранених бійців ми довезли у шпиталь живими», – бойові медики 14 бригади 779
«Кожного з евакуйованих поранених бійців ми довезли у шпиталь живими», – бойові медики 14 бригади

На рахунку бойових медиків Тараса, Андрія, Миколи і їхніх побратимів з евакуаційного відділення медичної роти Князівської 14 омбр сотні врятованих життів і змінених доль, які вони не дали зламати.

Про історії янголів, які рятують життя поранених бійців, розповіли на фейсбук-сторінці 14 бригади.

У Миколи четверо онуків, і всі хлопці. «Не хочуть купити мені онучку», – жартома жаліється щасливий дідусь. Старший з його синів, як і батько, воює за Україну. Микола дуже гордий усіма чотирма своїми дітьми, синами, доньками, і звісно ж, онуками. Каже, найгірше, що з ним сталося за майже рік повномасштабної війни, – це розлука з ними. До великої війни Микола працював у медичному закладі, а наприкінці лютого минулого року разом із трьома кумами-земляками прийшли в військкомат.

Андрій у 2018 покинув навчання в університеті і призвався в нашу Князівську 14 бригаду. Каже, «завжди хотів бути медиком, і армія дала мені таку можливість». День народження у Андрія 23 лютого. День народження минулого, пекельного, 2022 року він не забуде ніколи. І навіть у страшному сні не бажає його повторення. Після Перемоги Андрій збирається на Гаваї, і каже, хтозна, може, там розпочне нове життя.

Тарас у цивільному житті – інженер одного з обласних обленерго. Ще у 2015, проходячи службу під час однієї з хвиль мобілізації, він опанував медичний фах. А у 2022 повернувся в рідну Князівську бригаду, де разом із побратимами рятує життя. Пригадує, як за добу екіпажам евакуаційного відділення доводилося вивозити близько 30 поранених. І найголовніше, каже Тарас, «що кожного з поранених, яких евакуювали, ми довезли у шпиталь живим»…

Ці чоловіки не схожі на янголів. Вони палять цигарки, бувають різкі, іноді лаються.

Замість крил у них автомати, а замість німбів аптечки й евакуаційні автомобілі, здатні вивезти звідти, звідки дороги, здається, немає.

Ці хлопці не схожі на янголів. Бо вони на землі, яка часто перетворюється на пекло. І саме тут вони роблять те, що тільки янголам до снаги...

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024