Що потрібно для догляду за ротовою порожниною

30 Січня 2023, 17:27
Що потрібно для догляду за ротовою порожниною 1489
Що потрібно для догляду за ротовою порожниною

Один із найперших способів догляду за собою, який більшість засвоює в дитинстві, – це чищення зубів. З раннього віку вчать, що чистити зуби – це щоденна процедура, яку потрібно робити вранці та ввечері. І хоча ми все одно втрачаємо молочні зуби, ці звички формують основу для кращого догляду за ротовою порожниною на роки вперед. Однак, окрім цієї корисної звички, є ще ряд дій, які допоможуть підтримувати гігієну ротової порожнини та зуби в чистоті.

Так, чищення міжзубних проміжків та полоскання, на думку стоматологів, підвищують шанси зберегти здорові зуби до старості.

Як комплексно доглядати порожнину рота?

Щоденне чищення зубів – це щось більше, ніж зубна щітка та паста. Щоб створити сприятливі умови для догляду за ротовою порожниною, потрібно використовувати правильні засоби, які відповідають вашим потребам. Кожне з них відіграє важливу роль, тому не нехтуйте наступними порадами.

  1. Зубна щітка. Експерти рекомендують щітки з м'якою щетиною, оскільки вони можуть запобігти пошкодженню тканин ясен та емалі, а також ефективніше видаляють наліт навколо лінії ясен та між зубами. Як варіант, можна використовувати електричні зубні щітки, які краще справляються із зубним нальотом.
  2. Іригатор. Відмінним доповненням до зубної щітки стане іригатор. Він видаляє бактерії, що залишилися після щітки та допомагає ретельно обробити важкодоступні місця. Якщо вам на перший погляд ціна іригатора для чищення зубів може здатися високою, то візит до стоматолога може обійтися значно дорожче.
  3. Паста. Використання фторованої зубної пасти – чудовий спосіб захисту від карієсу. Вона уповільнює руйнування емалі, що викликається бактеріями, і прискорює процес ремінералізації.
  4. Міжзубні засоби (нитка, міжзубні щітки або зубочистки). Щоб видалити якнайбільше нальоту, потрібно поєднувати чистку зубів і з очищенням міжзубних проміжків. Хтось віддає перевагу зубній нитці, хтось спеціальним щіткам або зубочисткам, а хтось — все в комплексі.
  5. Рідина для полоскання рота. Основна функція більшості ополіскувачів для рота – освіжити дихання. Замінити ними рутинну процедуру чищення зубів не вдасться. І все ж таки рідини для полоскання рота знижують ймовірність утворення зубного нальоту і зменшують кількість шкідливих бактерій у роті.

Це кошти, які мають бути в арсеналі кожного. Вони не лише допоможуть запобігти карієсу та частим візитам до стоматолога, але й відіграють важливу роль у загальному стані організму. Адже доведено, що правильна гігієна ротової порожнини є одним із важливих факторів, який допомагає уникнути низки серйозних захворювань.

Коментарі
24 Серпня 2023, 20:28
Вважаю дуже важливим купувати якісну зубну пасту, вже досить тривалий час користуюся пастою від Мarvis https://japan-shampoo.com.ua/brand/marvis-kupit після масс-маркету враження неперевершені, відчувається різниця, тому раджу не економити на доглядових засобах, то це наше здоров'я.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024