У Нововолинську фізіотерапевтка з Херсона допомагає з реабілітацією військовим

30 Січня 2023, 16:34
Терапевтка з Херсона допомагає з фізичною реабілітацією військових у Нововолинську. Фото: Суспільне Луцьк 1519
Терапевтка з Херсона допомагає з фізичною реабілітацією військових у Нововолинську. Фото: Суспільне Луцьк

Фізична терапевтка Наталія Гладишева від початку повномасштабного вторгнення разом з чоловіком та донькою виїхала з Херсона. Спочатку сім'я жила на Рівненщині, а в серпні переїхали до Нововолинська.

Жінка розповіла Суспільному, що нині працює та допомагає з реабілітацією військовим.

Нині Наталія Гладишева працює у міській лікарні. Порівнюючи життя у Херсоні та у Нововолинську, каже: «Інше місто – інші ми», адже в обласному центрі більш інтенсивними були й щоденний ритм, і професійна діяльність.

Терапевтка розповідає: максимум уваги намагається приділяти військовослужбовцям, які відновлюють здоров’я, застосовує новітні методики.

Наталія Гладишева пригадує: з Херсону родина виїжджала 24 лютого. Тоді у місті був хаос, черги на заправки та довжелезні затори.

«Виїхали о восьмій ранку, а приїхали на Рівненщину о 3-й ночі. Були такі проміжки, що затор не давав їхати, потроху сунулись», – говорить переселенка.

Батьки чоловіка залишились на Херсонщині і до сьогодні живуть там. Батьки ж Наталії виїхали наприкінці квітня після того, як батько зазнав тортур від окупантів. 

«Якісь там колаборанти, хтось комусь сказав, що він коктейлі робить. Ледь не вбили, бо і зв’язували, і біля вух стріляли. Завдяки плачу матері його відпустили і це було критичною точкою», – розповіла Наталія.

Лікарка-переселенка каже, що нині максимум уваги намагається приділяти військовослужбовцям, які відновлюють своє здоров’я. Говорить, що робота із військовими надихає її та дає надію на швидке повернення в рідний Херсон.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024