В Україні запустили сервіс, що інформує про безоплатну діагностику за Програмою медгарантій

30 Січня 2023, 13:38
В Україні запустили сервіс, що інформує про  безоплатну діагностику за Програмою медгарантій 1800
В Україні запустили сервіс, що інформує про безоплатну діагностику за Програмою медгарантій

Про безоплатну діагностику за Програмою медичних гарантій інформує чат-бот «Календар здорових українців». 

Сервіс розповідає – які дослідження і в якому віці варто зробити, які з них – безоплатні та як їх отримати. Чат-бот використовує актуальні дані НСЗУ щодо місць надання медичних послуг, йдеться на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб. 

Завдання чат-бота – підвищити обізнаність про можливості безоплатної діагностики та лікування, про перелік медичних послуг, які оплачуються з державного бюджету, та права пацієнтів загалом. Окрім того, сервіс показує, що профілактика – це не лише важливо, а просто та доступно. Він побудований на основі рекомендацій ВООЗ, Центру громадського здоров’я МОЗ України та сімейних лікарів. Проєкт реалізувала ГО «Ліки Контроль».

Чат-бот доступний у популярних месенджерах – Telegram та Viber. Він складається з розділів: знайомство, системи на контролі, щеплення за календарем і без, де пройти обстеження, персональні рекомендації.

Робота з ботом розпочинається з короткого опитування. На основі відповідей надаються індивідуальні поради: як покращити стан здоров’я, на що звернути увагу. І одразу користувачі можуть знайти найближчий до них медзаклад, у якому надаються необхідні послуги, здійснюється діагностика та лабораторні дослідження.

Посилання на чат-бот «Календар здорових українців»:

– Telegram https://t.me/CalendarUA_Bot

– Viber http://www.viber.com/calendarua_bot

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024