На Рівненщині 22 заклади охорони здоров'я приймають хворих з COVID-19

28 Січня 2023, 16:34
Коронавірус на Рівненщині 1390
Коронавірус на Рівненщині

У Рівненській області 22 заклади охорони здоров’я області приймають хворих на коронавірусну інфекцію.

Про це розповів у коментарі тележурналістам директор Департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олег Вівсянник, йдеться на сторінці установи у фейсбуці

За його словами, кількість хворих та осіб з підозрою з COVID-19 в інфекційному та перепрофільованому відділеннях становить 50 осіб. З них 12 пацієнтів перебувають у важкому стані. Кількість пролікованих з початку пандемії становить 33850 осіб. 
Також Олег Вівсянник зазначив, що на Рівненщині працює один центр та всі пункти вакцинації. Рівненщина має достатньо ресурсів, аби забезпечити вакцинацію у достатній кількості. Адже вакцинація єдиний надійний захист від COVID-19.
Оскільки адаптований карантин не скасовано, то заходи безпеки, що повинні виконувати при загостренні епідемічної ситуації, тривають.

Як повідомило МОЗ України, у нас в державі зафіксували перший випадок зараження новим підвидом штаму «Omicron» XBB.1.5, або «Кракен». Випадок був зафіксований у Сумській області у людини, яка не пройшла курс вакцинації проти коронавірусу.

Нагадуємо, що вакцинація є головним засобом вберегтись від важкого перебігу захворювання на коронавірус та потенційно нових штамів.

Читайте також: У Рівненському районі від коронавірусу померла людина

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024