В одному з дитсадків Ковеля перевірили якість харчування дітей

27 Січня 2023, 10:46
В одному з дитсадків Ковеля перевірили якість харчування дітей 916
В одному з дитсадків Ковеля перевірили якість харчування дітей

Працівники Ковельського районного відділу Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб під час моніторингового візиту відвідали заклад дошкільної освіти № 8 м. Ковель.

Спеціалісти відділу поспілкувалися з вихователями та дітьми на тему здорового харчування. Далі були ігри, щоб засвоїти матеріал. Діти залишилися задоволеними та з новими корисними знаннями, які пообіцяли розказати батькам, йдеться на сторінці Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб у фейсбуці.

Рекомендації щодо здорового харчування дітей та підлітків є нескладними, а користь від них важко переоцінити.

Поради щодо здорового харчування дітей та підлітків

Збагачуйте раціон дітей різноманітними фруктами та овочами.

Надавайте перевагу, коли готуєте їжу, цільнозерновим продуктам, додайте до меню нешліфований рис, вівсянку, гречану кашу та інші види круп.

Урізноманітнюйте раціон білковою їжею. Здорове харчування передбачає споживання м’яса (птиця, телятина). 2–3 рази на тиждень варто готувати рибу. Не забувайте і про молочні продукти! Їх діти мають вживати кожного дня.

Додавайте до меню бобові та горіхи. Це джерела поживних речовин та вітамінів.
Здорове харчування також передбачає зменшення кількості солі та цукру в раціоні.
Рекомендована норма солі для дітей — не більше ніж 2 г на добу, а для підлітків — менш як 5 г. Щодо цукру, то добова норма для підлітків становить — не більше ніж 25 г на добу, враховуючи доданий цукор (його виробник використовує, щоби покращити смак або продовжити термін зберігання харчових продуктів).

Пам’ятайте, що здоровий сніданок може покращити когнітивні функції дитини та її настрій. Мотивуйте дітей харчуватися здорово!

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024