Про які успіхи медзакладу відзвітувала директорка Волинського обласного ТМО захисту материнства і дитинства

25 Січня 2023, 12:07
Ірина Горавська відзвітувала про рік роботи 797
Ірина Горавська відзвітувала про рік роботи

Щорічний підсумок представила директорка обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська та керівники відділень.

Як зазначила очільниця комунальної установи, в 2022 році медоб’єднання підписало з Національною службою здоров’я 17 пакетів надання медичних послуг на загальну суму понад 295 мільйона гривень, ще на 7,7 мільйона гривень надали платних послуг, пише Волинська обласна рада. 

Минулого року тут завершили реконструкцію неонатального корпусу, облаштували укриття, завершили капітальний ремонт чотирьох ліфтів та системи киснепостачання, розробили ПКД та розпочали роботи з капітального відновлення санаторію в Дачному для діток-інвалідів, а також отримали нове медичне обладнання й апаратуру.

У 2023 році тут планують реконструювати сховище у дитячій лікарні та збудувати нове для перинатального центру, відремонтувати відділення дитячої онкогематології та невідкладної допомоги, а також відкрити 3 нові відділення.

«Ми плануємо створити відділення репродуктивних технологій та опіковий центр. Крім того, готуємо до відкриття відділення стоматології. Необхідні фахівці та обладнання у нас є», – зазначила Ірина Горавська. А у санаторії для дітей з батьками «Дачний» хочуть встановити підйомник та збільшити кількість палат, щоб мати змогу реабілітувати більше дітей з обмеженими можливостями.

За словами медиків закладу, початок повномасштабної війни негативно позначився на народжуваності. На Волині зменшилася кількість пологів та, одночасно, збільшився відсоток передчасних пологів. Якщо у 2021 році з 3388 новонароджених було лише 290 поспішайок, то у 2022-му народилися 2855 малюків, з яких 260 – раніше терміну.

Григорій Недопад запевнив: обласна рада і надалі буде підтримувати ТМО, оскільки йдеться про чи не найуразливішу категорію пацієнтів – породіль та дітей.

«Ми продовжуємо роботу щодо утеплення приміщення дитячої клінічної лікарні, будемо працювати над тим, аби медичне об’єднання було повністю автономним в опаленні, а для цього буде проведений ремонт котельні. Тому маємо не зупинятися на досягнутому і розвиватися далі», - наголосив голова обласної ради. Він також передав для медичного об’єднання два телевізори, які медики розмістять в укритті аби відволікти малюків під час повітряних тривог.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024