У Волинському медінституті визначили найкращу студентку-акушерку

23 Січня 2023, 09:17
У Волинському медінституті визначили найкращу студентку-акушерку 1094
У Волинському медінституті визначили найкращу студентку-акушерку

У Волинському медичному інституті відбувся конкурс фахової майстерності серед студентів спеціальності «Акушерська справа».

Модерували змагання завідувачка навчально-виробничої практики Сніжана Пахарчук та викладач акушерства та гінекології, кандидат медичних наук Ігор Неділько, йдеться на сторінці навчального закладу у фейсбуці.

Підвищення професійного рівня підготовки студентів, їхнього прагнення до професійного лідерства та розвиток компетентностей майбутнього фахівця – це основні завдання щорічного професійного змагання майбутніх акушерок.
«На першому етапі потрібно презентувати себе та майбутню професію, на другому – розв’язати клінічне ситуаційне завдання. Практичний етап охоплював прийом пологів у певному виді передлежання плоду, першого туалету новонародженої дитини та надання невідкладної допомоги в разі акушерської патології. Оцінювання цього етапу відбувалося відповідно до чек-листів», – розповіла Сніжана Пахарчук.

Завдання були створені таким чином, щоб забезпечити рівні можливості виконання і сприяти повному виявленню досягнутого рівня знань та умінь професійної майстерності студентів. «Основна робота викладачів клінічних дисциплін – навчити студентів практичних навичок, і цей конкурс засвідчує, що разом ми досягли цієї мети», – зауважив Ігор Неділько.

Усі учасники продемонстрували високий рівень підготовки. Але найкращою стала Вікторія Мочкош. ІІ місце розділили Катерина Баранчук та Марія Лавренчук, ІІІ – Надія Іванюк і Мар’яна Сапрун. Переможців нагородили дипломами та вручили пам’ятні подарунки.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024