Україна отримала від Британії медичне обладнання для лікарень

19 Січня 2023, 09:23
Україна отримала від Британії медичне обладнання для лікарень 477
Україна отримала від Британії медичне обладнання для лікарень

Велика Британія передала Україні понад 70 палетів бинтів, милиць, інвалідні візки та інші медичні товари для постраждалих унаслідок російської агресії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт британського уряду.

В межах допомоги країна передала намети для облаштування мобільних клінік у місцях, де медичні заклади були пошкоджені внаслідок обстрілів, а також майже 80 ліжок, понад 30 тисяч халатів, медичне обладнання та матеріали.

Їх передали із запасів МЗС Великої Британії неурядовій медичній організації UK-Med. Допомога буде використана, зокрема, у Дніпрі, Полтаві, Львові та інших регіонах України «для посилення роботи UK-Med зі створення мобільних клінік».

«Ця пожертва допоможе медикам на передовій і надалі надавати життєво важливу медичну підтримку тим, хто опинився в зоні конфлікту», – сказав міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі.

За його словами, жорстокі бомбардування росією цивільного населення та інфраструктури призводять до величезних людських жертв.

Раніше Велика Британія надала UK-Med обладнання та фармацевтичні препарати на суму 300 тисяч фунтів (близько 338 тисяч євро) для створення мобільних медичних клінік та навчання українських лікарів, медсестер та парамедиків роботі з масовими жертвами. Організація надає широкий спектр медичних послуг в Україні: від хірургічних втручань та первинної медичної допомоги до психосоціальної підтримки та навчання цивільного населення наданню першої допомоги

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024