Як знайти лікарню, в якій безоплатно роблять хірургічні операції

15 Січня 2023, 13:24
Як знайти лікарню, в якій безоплатно роблять хірургічні операції 2726
Як знайти лікарню, в якій безоплатно роблять хірургічні операції

У лікарнях, які мають договір із НСЗУ, медична допомога для пацієнта – безоплатна. Адже вона покриватиметься Програмою медичних гарантій.

Якщо пацієнту потрібна хірургічна операція, то зробити її можна в закладі, який має договір на пакет «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах», роз'яснює Нацслужба здоров'я.

Знайти медзаклад можна двома способами:

На інформаційній панелі НСЗУ в розділі «Е-Дані» оберіть дашборд «Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій». Або перейдіть за посиланням: https://cutt.ly/c2KzGlX.

– У вкладці «Карта груп послуг» виберіть в меню зліва ваш населений пункт, а в групі послуг «Хірургічні операції дорослим та дітям в стаціонарних умовах».

Також ви можете обрати форму власності – комунальна чи приватна. На мапі з’являться всі медзаклади, в яких можна зробити хірургічну операцію за Програмою медичних гарантій.

Також можете зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Оператор підкаже, де найближчий медзаклад з договором із НСЗУ.

Читайте такожВ Україні запустили окремий застосунок для лікарів для зручності та швидкої допомоги пацієнтам

У яких випадках операція буде безоплатною:
– з направленням сімейного лікаря, терапевта або педіатра;
– направлення лікуючого лікаря;
– доставлення бригадою екстреної (швидкої) медичної допомоги;
– переведення з іншого медзакладу або клінічного підрозділу лікарні;
– при самозверненні у невідкладному стані.

Що входить в перелік безоплатної допомоги в межах пакету «Хірургічні операції» можна перевірити на сайті НСЗУ в розділі “Вимоги ПМГ 2023” або https://contracting.nszu.gov.ua/vimogi-pmg-paket. Оберіть потрібний пакет, щоб переглянути, які послуги зобов’язаний надати медзаклад безоплатно

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024