«Нога була вже синя і холодна»: дивовижна історія про те, як лікарі Охматдиту врятували ногу хлопчику з Херсону

08 Січня 2023, 11:35
Лікарі Охматдиту врятували ногу хлопчику з Херсону 1602
Лікарі Охматдиту врятували ногу хлопчику з Херсону

У дитячій лікарні Охматдит врятували ногу 14-річному підлітку з Херсону, який потрапив під обстріл.

Про це пише МОЗ.

Артему 14. Він неушкодженим пережив окупацію Херсону, але коли ворог вже відступив – його будинок потрапив під обстріл. Снаряд розірвався просто у дворі його дому саме у той час, коли дитина спускалася у підвал. Артем отримав множинні осколкові поранення ніг та живота.

Першу допомогу хлопчику надали в місцевій лікарні – там йому врятували життя. Але через складність поранень та відсутність світла, через два дні хлопця евакуювали в Охматдит. 

«Нога була вже синя і холодна, коли ми їхали у Київ», – пригадує мама хлопчика.

Лікарі відновили хлопцю артерію у нозі, вилучили множинні осколки та відновили непереривність кишківника. Тривалий час у хлопця зберігалась загроза ампутації через те, що значна частина м’язів ноги загинула. Але лікарі змогли зберегти хлопцю кінцівку.

«Зараз Артем ще знаходиться на етапі лікування – спеціалісти борються, аби повернути функції кінцівки. На хлопця чекає довга реабілітація, але ми точно знаємо, що у нього все буде добре, адже він справжній боєць!Бажаємо від усієї команди МОЗ швидкого одужання козаку та вкотре дякуємо нашому медичному фронту за справжні дива, які вони творять», пишуть у МОЗ.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024