В Україні порушили справу проти виробника вейпів IQOS через імовірно неправдиву рекламу

07 Січня 2023, 10:07
В Україні порушили справу проти виробника вейпів IQOS через імовірно неправдиву рекламу 849
В Україні порушили справу проти виробника вейпів IQOS через імовірно неправдиву рекламу

Антимонопольний комітет порушив справу щодо компанії «Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб'юшн» через можливе поширення неправди в рекламі пристроїв для нагрівання тютюну IQOS.

Про це йдеться на сайті АМКУ.

Так, справу щодо «Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб'юшн» відкрили через поширення непідтвердженої інформації про менший, порівняно з сигаретами, ризик для здоров’я під час використання системи IQOS.

В Антимонопольному комітеті взялися за цю справу після того, як до них звернувся споживач. Він заявив, що впродовж 2018-2021 років користувався системою IQOS, і це безпечніше для здоров’я, ніж звичайні сигарети.

Проте споживач зазначив, що не знайшов належних підтверджень правдивості цієї інформації. Зрештою компанія «Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб’юшн» не надала АМКУ підтверджень таких своїх заяв:

  • «повний перехід на IQOS становить менший ризик для вашого здоров'я, ніж продовження куріння»;
  • «IQOS виділяє на 95% менше шкідливих хімічних речовин порівняно з сигаретами».

Відтак АМКУ резюмує, що такі заяви тютюнової компанії можуть порушувати закон «Про захист від недобросовісної конкуренції», а саме поширювати інформацію, яка вводить в оману. 

Антимонопольний комітет також нагадав, що за даними Міністерства охорони здоров'я, міжнародні дослідження свідчать, що будь-яка система нагрівання тютюну є небезпечною та не зменшує ризики від куріння.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024