Чи потрібно оновлювати декларацію із сімейним лікарем

04 Січня 2023, 12:15
Чи потрібно оновлювати декларацію із сімейним лікарем 3009
Чи потрібно оновлювати декларацію із сімейним лікарем

Декларація з сімейним лікарем діє безстроково. Тому не потрібно переукладати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом та педіатром з початку року.

Якщо ви вже обрали собі лікаря первинки і підписали з ним декларацію – можете не хвилюватися про її чинність, роз'яснюють у Нацслужбі здоров'я. 

Декларація залишиться в силі допоки ви самостійно не змінили лікаря, або якщо лікар звільняється – однак про це має попередити пацієнта медзаклад.

Якщо ж вирішили змінити лікаря, то вам не потрібно розривати декларацію з попереднім. У разі підписання нової декларації дані про неї вносяться в електронну систему і стара декларація автоматично анулюється.

Немає обмежень на укладання нових декларацій. Ви можете змінювати лікаря стільки разів, скільки вважаєте за потрібне – це не заборонено. Водночас саме довготривалі відносини лікаря і пацієнта є корисними для обох: такий лікар знає історію хвороб пацієнта і зможе давати максимально корисні рекомендації. Тому якщо ви вже маєте лікаря чи лікарку, з якими знайшли спільну мову, залишайтеся з ними.

Читайте також: Українцям нагадали, за що не потрібно платити у разі хірургічних операцій

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024