В Україні почала зростати кількість госпіталізацій ковідних пацієнтів

31 Грудня 2022, 10:31
Коронавірус в Україні 2135
Коронавірус в Україні

В Україні зросла кількість госпіталізацій пацієнтів із Covid-19 на тлі падіння показників вакцинації.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі новинного телемарафону, пише ZAXID.Net.

«Протягом останнього тижня ми спостерігаємо збільшення кількості госпіталізацій на 14%, ніж тижнем раніше. За останній тиждень до лікарень потрапило майже три тисячі українців», – сказав він.

За його словами, показники вакцинації проти коронавірусу сильно впали в основному через питання безпеки під час війни.

«За останній тиждень проведено близько 47 тисяч вакцинацій, це досить низький показник. Люди переважно отримують саме бустерні дози вакцинації. Це саме ті свідомі громадяни, які приходять до пунктів вакцинації та отримують повний курс», – сказав він.

Наразі, за словами Кузіна, дефіциту вакцин в Україні немає. До того ж у регіони вже розподілено 125 тисяч доз для вакцинації дітей до 17 років

«Ця вакцина специфічна, це виключно педіатричне дозування, вона була розроблена для дітей, пройшла дослідження, які підтвердили її ефективність та безпеку. Насамперед мають бути вакциновані діти, які мають хронічні захворювання, діти з онкозахворюваннями, після трансплантацій, діти, які мають тяжкі супутні неінфекційні захворювання», – сказав він.

Кузін наголосив, що оновлені пункти зберігання вакцин обладнані джерелами безперебійного живлення та стабілізаторами, що забезпечує їхнє надійне зберігання.

Коментар
30/03/2024 Субота
30.03.2024
29.03.2024
28.03.2024