В Уряді схвалили порядок реалізації Програми медичних гарантій на 2023 рік

30 Грудня 2022, 16:53
В Уряді схвалили порядок реалізації Програми медичних гарантій на 2023 рік 1053
В Уряді схвалили порядок реалізації Програми медичних гарантій на 2023 рік

У наступному році Програма медгарантій буде інтегрована у військові реалії та більше фокусуватиметься на потребах пацієнтів, викликаних війною.

Загалом бюджет ПМГ на 2023 рік складатиме понад 142 мільярди гривень. Із них 4,7 мільйона гривень виділено на реімбурсацію лікарських засобів, повідомляє МОЗ.

«Безумовно війна вносить свої корективи у фінансування медичної системи. Бюджет на 2023 рік — це бюджет оборони. Однак навіть за цієї умови тарифи в Програмі медичних гарантій на 2023 рік не зменшені, а деякі збільшені. Програма «Доступні ліки» продовжить розширюватися, до неї увійдуть імуносупресивні препарати, тест-смужки для інсулінозалежних та знеболювальні для паліативних хворих. А медичні заклади на окупованих територіях та в зоні бойових дій отримуватимуть оплати за окремими пакетами», — зазначив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 
Загалом у Програмі медгарантій на наступний рік передбачено 39 пакетів послуг. До ПМГ увійде ряд нових пакетів, за якими українці зможуть отримати безоплатні послуги.
Зокрема:
  • Реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах.
  • Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах.
  • Секційне дослідження.
  • Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги населенню, яке знаходиться на території, яка перебуває в тимчасовій окупації.
  •  Готовність та забезпечення надання медичної допомоги населенню, яке знаходиться на території, де ведуться бойові дії.

Також в наступному році продовжуватиме діяти та розширюватись пакет психологічної підтримки на первинному рівні, впроваджений у 2022 році, а також збільшено тариф на стаціонарну психіатричну допомогу до 13 151 грн.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024