Волинянам порадили, як зробити святкове меню безпечним та корисним для здоров'я

30 Грудня 2022, 13:29
Волинянам порадили, як зробити святкове меню безпечним та корисним для здоров'я 1773
Волинянам порадили, як зробити святкове меню безпечним та корисним для здоров'я

На носі - новорічно-різдвяні свята, під час яких чи не у кожній родині готують святковий стіл.

Про те, як зробити його безпечним та корисним – у порадах від завідувачки відділу — лікарки з гігієни харчування Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Валентини Довжик.

За словами лікарки, для того, щоб святкування було смачним, корисним, а головне – безпечним, намагайтеся не сідати за стіл голодними. Заздалегідь перекусіть фруктами чи йогуртом, це дасть легке насичення і допоможе уникнути переїдання.

Розпочинати святкову вечерю фахівчиня радить із салатів з овочами, приправлені рослинною олією, йогуртом, соком лимона чи граната. Такий салат легко засвоюється і разом з тим є джерелом мінералів, вітамінів і ферментів. 

Намагайтеся не поєднувати складні вуглеводи, білки та жири: наприклад, до риби краще додавати зелень та овочі, до страв із картоплі – також радять додавати овочі, а не запечені м'ясо чи рибу. 

Уникайте споживання кремових кондитерських виробів, кексів, тістечок, для солодкого столу краще обирати чорний шоколад, фрукти або сухофрукти. 

«Знайте міру, не споживайте у занадто великих кількостях напої та їжу. Особливо це стосується алкогольних напоїв. Запам'ятайте: безпечної дози алкоголю не існує», – зазначила Валентина Довжик. 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024