Як правильно користуватися грілкою: шість простих правил

12 Грудня 2022, 13:10
Як правильно користуватися грілкою: шість простих правил 2061
Як правильно користуватися грілкою: шість простих правил

Грілка – незамінний предмет в будь-якому українському домі в умовах важкої зими. Цей інструмент зігріє навіть у найхолодніші дні. Однак при неправильному використанні грілка може нашкодити організму і погіршити хронічні захворювання. 

УНІАН розповідає, як правильно зігрітися грілкою без шкоди для здоров'я. 

Як правильно користуватися грілкою

  • Грілку найчастіше використовують для нагріву ліжка, щоб було тепліше спати. З такою метою нагрівають одну або кілька грілок і залишають на матраці під ковдрою на півгодини. Щоб ліжко прогрілося рівномірно, грілку можна перемістити кілька разів. Перед сном грілку варто прибрати з ліжка.
  • Багато людей задаються питанням: чи можна спати з грілкою? Лікарі стверджують, що робити так не варто. За ніч гумова грілка остигає і перестає віддавати тепло, а навпаки, забирає тепло від тіла на себе. Через це частина тіла біля грілки може сильніше замерзнути. Щоб цього не сталося, краще прибрати грілку з ліжка, коли вона стане ледь теплою, або просто спати без неї.
  • Грілку можна прикласти до тіла, щоб зігрітися самому. При цьому вкрай важливо, щоб частина тіла, яка контактує з грілкою, не хворіла і не мала запальних процесів. Щоб не обпектися, між грілкою і тілом має бути мінімум два шари одягу.

Що не можна робити з грілкою

  • Не можна лягати зверху на повну грілку. Через це вона може пошкодитися і ви обпечетеся. Якщо ви хочете прикласти грілку до спини - ляжте на живіт і розмістіть на спині грілку.
  • Грілкою не можна обігрівати дітей - у них занадто ніжна шкіра.
  • Не використовуйте грілку без перевірки. Після наповнення водою потрусіть грілку над раковиною, щоб переконатися, що предмет не протікає.

Чим небезпечна грілка

Грілка на живіт – популярний в народі метод лікування болю в животі, але дуже небезпечний! При гострих запальних процесах в черевній порожнині застосування грілки може викликати ускладнення. Наприклад, можливий розрив апендициту. Класти грілку на живіт можна виключно за рекомендацією лікаря.

Грілку також не можна використовувати при травмах, ударах, пухлинах і будь-яких неясних болях. Вплив тепла може серйозно погіршити травму.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024