Волинські студенти-медики стали учасниками міжнародного проєкту ERASMUS+

11 Грудня 2022, 12:35
Волинські студенти-медики стали учасниками міжнародного проєкту ERASMUS+ 1183
Волинські студенти-медики стали учасниками міжнародного проєкту ERASMUS+

Студенти Волинського медінституту Світлана Смаль, Дмитро Чилій та Катерина Степанюк увійшли до групи молоді, яка вирушила до Польщі в рамках проєкту «Я також можу врятувати твоє життя!» («Ja też mogę uratować Twoje życie!») за програмою Erasmus+.

Після приїзду студенти поділилися враженнями, йдеться на сторінці Волинського медичного інституту у фейсбуці

«Програма тривала 3 тижні (4–24 листопада), і кожен день був розписаний. Ми легко інтегрувалися з польськими колегами та ділилися досвідом», – розповідає Дмитро Чилій.

Заняття переважно велися польською мовою, деякі – англійською. Загалом навчання, зазначають учасники, містило теоретичну та практичну складову: були лекції з анатомії та фізіології, які пояснювали теоретичну частину, а також і практичні заняття – з першої домедичної допомоги у випадках зупинки серця, втрати свідомості, переломів кісток тощо. Крім усього іншого, для слухачів були організовані екскурсії містом.
Дмитро зауважує: частково це навчання було схожим на навчання в нашому інституті. Наприклад, були лекції, під час яких викладачі пояснювали, а учасники записували. Насамкінець усі склали два іспити: теоретичний та практичний.
«Водночас у нас вистачало вільного часу на прогулянки, басейн, спортзал, соляну кімнату і навіть на шопінг. А також ми підготували презентацію для наших польських колег і розповіли про нашу культуру, мову і традиції», – додає Катерина Степанюк.

Студенти переконані: участь у проєкті від Erasmus+ дала їм змогу покращити практичні навички надання першої домедичної допомоги, актуалізувала вивчення іноземних мов та навчила швидко адаптуватись і працювати в нових умовах. А крім цього – ще стало ще одним свідченням того, наскільки поляки дружні з українським народом. 

«Ми дуже раді, що взяли участь у програмі. Дякуємо за цю можливість та готуємось до нових викликів», – підсумувала Світлана Смаль.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024