Куди ковельчанам звертатися за допомогою у випадку домашнього насильства

09 Грудня 2022, 16:54
Домашнє насильство 1312
Домашнє насильство

Домашнє насильство – це проблема, про яку мало говорять.

Більшість людей просто не знають, що робити у таких випадках та куди звертатися за допомогою. Варто зазначити, що домашнє насильство буває різних форм: фізичне, сексуальне, психологічне та економічне, повідомляють у Ковельському МТМО.

 Куди звернутися за допомогою

Найперше, куди потрібно звернутися за допомогою – це поліція. Ви можете викликати поліцію за номером 102 або особисто звернутися до управління поліції чи дільничного офіцера поліції.

Важливо під час виклику поліції за телефоном 102 слід зазначити, що потрібен саме екіпаж «ПОЛІНА» (поліція проти домашнього насильства), які реагують виключно на виклики, що пов’язані із домашнім насильством.

Що робити, якщо самостійно не можете викликати поліцію

Система безоплатної правової допомоги запустила в месенджері Телеграм-чат «Правова допомога протидії насильству». В меню чату ви можете попросити про допомогу, вказати ваше прізвище, ім’я та по батькові, дату народження, контактний номер телефону та адресу, куди прибути підрозділу поліції. Ваше звернення передадуть до поліції (лінії 102).

Куди можна звернутись для отримання безкоштовної юридичної консультації

  •  до місцевого центру правової допомоги: м. Ковель, вул.Грушевського, 2 ( 03352 53063)

  •  у Телеграм-чат https://t.me/LegalAidUkraineBot

  •  у Вайбер-чат: http://legalaid.gov.ua/viber.html

  •  через мобільний застосунок «Безоплатна правова допомога» (завантажуйте з Google Play чи App Store: https://bit.ly/3hwwgqR)

  •  зателефонувавши на Єдиний телефонний номер системи БПД:  0 800 213 103.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024