На Волині вирішили проблему з харчуванням пацієнтів обласної психлікарні

09 Грудня 2022, 12:30
На Волині вирішили проблему з харчуванням пацієнтів обласної психлікарні 1330
На Волині вирішили проблему з харчуванням пацієнтів обласної психлікарні

Волинська обласна психіатрична лікарня отримала черговий вантаж з продовольством.

Для потреб пацієнтів передали близько пів тонни продуктів: крупи, борошно, макаронні і ковбасні вироби, м’ясні тушкованки, рибні та овочеві консерви, олію, солодощі та чаї. Окрім того – предмети особистої гігієни, мийно-пральні засоби, а також ходунці-ролатори для обмежено рухливих хворих, інформує Волинська обласна рада.

Головна лікарка медустанови Людмила Юрко розповіла, що після того, як вона озвучила гостроту проблеми під час бюджетних слухань, додатково на харчування з обласного бюджету вже виділили 870 тисяч гривень. 

«Ми вже закупили удосталь м’яса, риби, овочів, круп. Окрім того, з пропозиціями допомогти телефонують і керівники обласних комунальних закладів, і голови районів та громад», - не приховує вдячності Людмила Юрко.

Вона також розповіла, що інтенсивність потоку пацієнтів не спадає, щодня до 10 поступлень. З початком повномасштабної війни довелося розгорнути удвічі більше ліжок, зараз тут понад пів тисячі хворих. Перевантаження, а ще тривалий - до 30 днів – період лікування і стали причиною нестачі передбачених річних асигнувань на харчування.

Голова Волинської облради Григорій Недопад цікавився й іншими проблемами, зокрема альтернативним живленням. Медична директорка розповіла, що потужний генератор, який має забезпечувати безперебійну роботу харчоблоку під час знеструмлень, уже в дорозі. Пошуки ще двох меншої потужності для підтримання роботи котельні та водонапірної башти лікарні ще тривають. Голова Волиньради пообіцяв сприяння.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024