Студентам-біологам Волинського університету показали, як тестувати людей на коронавірус

08 Грудня 2022, 09:15
Студентам-біологам Волинського університету показали, як тестувати людей на коронавірус 929
Студентам-біологам Волинського університету показали, як тестувати людей на коронавірус

 Фахівці Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб у відділенні вірусологічних і біологічних досліджень провели практичні заняття зі студентами з факультету біології та лісового господарства Волинського національного університету.

Тема заняття – тест-системи для діагностики методом ПЛР, йдеться на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Фахівці лабораторії ділилися власним досвідом та показували, як відбувається весь процес у реальному часі. Майбутні магістри змогли на власні очі побачити весь процес та безпосередньо взяли участь у відборі матеріалу для тестування. 

Студенти отримали максимум користі від практичного уроку і з новими знаннями та навичками пішли готуватися до іспитів.

Довідково. Тестування методом ПЛР наразі є найбільш точним методом діагностики COVID-19. Для проведення ПЛР-тесту беруть мазок із носоглотки й ротоглотки. Вказаний вид тестування застосовують на початку захворювання, найбільша їх чутливість між 7 та 14 днями після інфікування. Зазвичай, результат можна отримати через добу після забору матеріалу. 

Пацієнту з підозрою на коронавірус необхідно зв’язатися зі своїм сімейним лікарем. Він дізнається про симптоми й ухвалить рішення про надання направлення на безкоштовне проведення ПЛР-тесту.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024