На Волині провели інфекційні профілактичні рейди місць, де живуть переселенці

06 Грудня 2022, 11:14
На Волині провели інфекційні профілактичні рейди місць, де живуть переселенці 1651
На Волині провели інфекційні профілактичні рейди місць, де живуть переселенці

Фахівці Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб, а також його структурних підрозділів продовжують здійснювати моніторингові візити в місця тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб (ВПО). 

Серед основних завдань таких візитів – профілактика керованих інфекцій серед переселенців та поширення інформації щодо раціонального використання антибіотиків. Про це повідомляють на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хворою.

Цими днями працівники Любомльського районного відділу ВОЦКПХ побували  у гуртожитку місцевого профліцею, де проживає 52 ВПО, Нововолинського відділення – у одному з гуртожитків міста, де проживає близько 100 ВПО,  Старовижівського  відділення – у тамтешній амбулаторії, де проживає 19 ВПО. Фахівці Маневицького відділення відвідали смт. Колки, де зараз проживає 64 ВПО, з них 16 – діти, Луцький районний відділ провели моніторинговий візит в гуртожиток технічного коледжу ЛНТУ, де теж зараз мешкають внутрішньо переміщенні особи.

Фахівці спілкувалися з ВПО про важливість рутинних щеплень відповідно до Національного календаря, про необхідність тестування,  при появі перших симптомів ГРВІ. І що, держава гарантує право на безоплатне тестування на COVID-19. А також, розповіли переселенцям про проблему стійкості до протимікробних препаратів. Якщо препарати приймати не за призначенням, то наслідки будуть неминучими: з кожним вживанням препарату з усіх існуючих бактерій якісь будуть виживати. Нове ж покоління цих бактерій уже буде нечутливим до цього антибіотика наступного разу.

Відповідальність лежить як на людях, які займаються самолікуванням, так і на працівниках фармацевтичного бізнесу, які не інформують клієнтів про наслідки купівлі антибіотиків без призначення. 

Довідково: за даними Волинської обласної військової адміністрації, від початку війни в Україні наша область прийняла понад 75 тисячі переселенців. Загалом,  за останні пів року ВПО зроблено 1287 щеплень.

Важливо, як тільки люди опиняться у відносно безпечних регіонах, наздогнати  пропущені щеплення у будь-якому закладі охорони здоров’я.

Щеплення – це єдина гарантована можливість попередити інфекційні захворювання.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024