Військові медики отримали від ZDOROVI портативні УЗД-апарати нового покоління

02 Грудня 2022, 13:20
Військові медики отримали від ZDOROVI портативні УЗД-апарати нового покоління 816
Військові медики отримали від ZDOROVI портативні УЗД-апарати нового покоління

З початку повномасштабної війни на понад 9,5 мільйонів гривень спеціалізованої медичної допомоги передала національна агенція ZDOROVI військовим медикам. 

Це той напрям, який фонд переконано вважає найпріоритетнішим. Водночас обсяг допомоги українським військовим ніколи не буде достатнім та співмірним з тою ціною, яку вони платять щодня, захищаючи нашу країну та кожного з нас, повідомляє пресслужба ZDOROVI.

Наразі агенція здійснила 18 постачань з прицільною допомогою. Військові медики діляться, що лікарські засоби, витратні матеріали, засоби особистого захисту, медичний одяг та діагностичне обладнання від благодійників значно полегшують їх роботу як на догоспітальній, так і на госпітальній ланці.

Також серед іншого, ZDOROVI та Radom for Ukraine передали семи військовим частинам сучасні портативні УЗД-апарати Butterfly iQ+, які складаються з ультразвукового датчика та планшета та допомагають проводити якісні дослідження в польових умовах, в умовах відсутності електропостачання та у будь-яких критичних ситуаціях.

Військові лікарі розповідають, що всі сучасні стандарти лікування тяжкої травми та поранень передбачають ультразвукове дослідження органів черевної порожнини, легень та серця. Відповідно до FAST-протоколу, медики навіть без спеціалізації в УЗД достатньо швидко можуть знайти тяжкі ураження, перевірити підозри на внутрішню кровотечу, переломи кісток, травматичні пошкодження магістральних судин, тобто швидко визначити що відбувається з пораненим та які мають бути наступні дії. 

Військовий медик Андрій розповів нам про випадок, коли у військовослужбовця, який поступив з попереднім діагнозом закритої черепно-мозкової травми, після повного обстеження та проведення ультразвукової діагностики черевної порожнини, було виявлено пошкодження внутрішніх органів та масивну внутрішню кровотечу. 

Що в результаті допомогло врятувати йому життя, адже поранений був відразу направлений до операційної, а не на наступний етап евакуації відповідно до попереднього діагнозу. В цьому конкретному випадку ненадання необхідної допомоги могло призвести до трагічних наслідків під час подальшого транспортування. Тож, Андрій переконаний, що ультразвукова діагностика в умовах, в яких працюють військові медики, буквально рятує життя.

ZDOROVI постійно тримають зв‘язок з військовими, та водночас завдячують своїм партнерам можливості надавати таку допомогу. Наразі агенція співпрацює з 53-ма міжнародними партнерами, серед яких Razom for Ukraine, NOVA UKRAINE, USAID та Міжнародний фонд «Відродження».

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024