Українські медики долучились до міжнародної ініціативи «Тиждень тестування на ВІЛ»

30 Листопада 2022, 14:30
Українські медики приєднались до міжнародної ініціативи «Тиждень тестування на ВІЛ» 588
Українські медики приєднались до міжнародної ініціативи «Тиждень тестування на ВІЛ»

Напередодні Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ, що припадає на 1 грудня, 20 лікарів та лікарок з шести областей України взяли участь в міжнародному тижні тестування на ВІЛ та гепатити.

Наразі кожна третя ВІЛ-позитивна людина в Україні не знає про свій статус, а у воєнний час загроза отримання вірусної інфекції збільшується, повідомляють у пресслужбі кампанії «Твій сімейний лікар». 

Причиною цьому є ускладнений доступ до медичних послуг і ліків у багатьох регіонах, а також частий контакт із кров’ю в близьких до лінії фронту містах. Натомість раннє виявлення вірусу допомагає підібрати ефективне медикаментозне лікування, зберегти якість життя та зупинити епідемію ВІЛ в Україні. 

21 листопада стартував Міжнародний тиждень тестування на ВІЛ та гепатити, що передує Всесвітньому дню боротьби з ВІЛ. 

Соціальний проєкт «Твій сімейний лікар» за підтримки БО «100% ЖИТТЯ» у партнерстві з Coalition PLUS та Центром громадського здоровʼя МОЗ України об’єднав 20 лікарів і лікарок з різних куточків України, які зголосилися протестуватись самі та протягом тижня цілеспрямовано тестувати людей. 

Цілі кампанії: спонукати людей частіше перевіряти свій імунний статус, а також показати, що тест можна зробити безпечно, просто та безоплатно у свого сімейного лікаря. Детальніше про тиждень тестування дізнавайтесь у соцмережах проєкту «Твій сімейний лікар» та за хештегами #РазомНеСтрашно, #тестуйсяВІЛьно, #WeGetTested.

Як зробити безоплатний тест на ВІЛ у сімейного лікаря чи лікарки

Команда проєкту «Твій сімейний лікар» разом із партнерами закликає українців та українок долучитись до ініціативи. Тестуйтесь, заохочуйте до тестування рідних та близьких, діліться досягненнями у соцмережах, використовуючи хештеги #РазомНеСтрашно, #тестуйсяВІЛьно,  #WeGetTested у Facebook, Instagram, Twitter. Використовуйте ці візуальні матеріали для публікацій в соціальних мережах.

 

Проєкт реалізується за підтримки БО «100% ЖИТТЯ» у партнерстві з Центром громадського здоровʼя МОЗ України. Тиждень тестування ініційований коаліцією громадських організацій Coalition PLUS, яка бореться проти ВІЛ та вірусного гепатиту в усьому світі.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024