На Волині побільшало хворих на грип та ГРВІ

22 Листопада 2022, 12:27
На Волині побільшало хворих на грип та ГРВІ 1361
На Волині побільшало хворих на грип та ГРВІ

У Волинській області протягом минулого тижня на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі коронавірусну інфекцію, захворіло 3320 осіб проти 3032 осіб за попередній тиждень – підвищення на 9%. 

Серед захворілих 66% становлять діти до 17 років. Про це повідомляють на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб. 

Інтенсивний показник захворюваності за даний період становить 325,0 на 100 тисяч населення, що на 41% нижче епідемічного порогу та відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

На Волині за тиждень проти грипу вакциновано 43 особи, із них четверо дітей та 32 медичних працівників.

За результатами епіднагляду в Україні зареєстровано циркуляцію вірусу грипу А  не субтипованого. В області, крім коронавірусної інфекції, циркулюють аденовіруси, RS-віруси.

Грип та COVID-19 – це респіраторні захворювання, викликані різними вірусами. Причиною першого є віруси грипу, другого – коронавірус SARS-CoV-2.

Тому вакцинація від одного захворювання не захищає від іншого.

Обидва захворювання можуть мати важкий перебіг та призвести до смерті. До груп ризику важкого перебігу грипу та ковіду належать вагітні та літні, люди із хронічними захворюваннями. Крім того, грип особливо небезпечний для дітей до 5 років.

Як грип, так і COVID-19 легко передаються повітряно-крапельним шляхом від людини до людини. Єдиним захистом від важкого перебігу цих захворювань є вакцинація.

Щеплення від COVID-19 є безоплатними для всіх людей віком від 5 років.

Держава забезпечує вакцину від грипу для медиків, вагітних, військових та співробітників сектору безпеки. Решта людей можуть придбати вакцину в аптеці та зробити щеплення в медзакладі, попередньо узгодивши це із сімейним лікарем.

Безоплатну вакцинацію проти COVID-19 можна зробити у центрі або пункті вакцинації. Адреси та контакти – https://vaccination.covid19.gov.ua/list

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024