У Нововолинську офтальмологи за день прооперували 20 пацієнтів з катарактою. ВІДЕО

21 Листопада 2022, 11:30
У Нововолинську офтальмологи за день прооперували 20 пацієнтів з катарактою 976
У Нововолинську офтальмологи за день прооперували 20 пацієнтів з катарактою

У Нововолинській лікарні офтальмологи за день 20 пацієнтам з катарактою імплантували штучний кришталик.

Про це йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці

«Золотий» стандарт в офтальмології, найбільш безпечна і ефективна методика лікування катаракти, – безшовна факоемульсифікація з імплантацією інтраокулярної лінзи (штучного кришталика) проводиться в Нововолинській лікарні на офтальмологічній мікрохірургічній системі останнього покоління Stellaris.

У медзакладі зазначають, що тепер не потрібно нікуди їхати, щоб повернути зір, адже офтальмологічне відділення КНП «НЦМЛ» оснащене власною операційною; наявний кваліфікований персонал. А відтак – можливість до- та післяопераційного догляду для пацієнтів.
Перед операцією пацієнти обов’язково проходять комплексну передопераційну діагностику з консультативним висновком лікаря-офтальмолога. За потреби – надаються консультації інших спеціалістів.
Діагностика включає наступні діагностичні обстеження:
  • визначення гостроти зору;
  • вимірювання очного тиску – тонометрія по Маклакову;
  • стереобіомікроскопію – огляд очного дна за допомогою щілинної лампи з використанням лінз Volk;
  • визначення заломлюючої здатності рогівки;
  • вимірювання оптичної сили лінзи та прогноз моделі штучного кришталика.
Операція є цілком безпечною і вважається найменш травматичною. Триває всього 10-15 хвилин під місцевою анестезією (під наглядом лікаря-анестезіолога) з використанням високоточного ультразвукового устаткування.
Необхідний розмір кришталика для кожного окремого пацієнта розраховується індивідуально за спеціальною математичною формулою. Завдання лікаря точно і вірно виконати вимірювання параметрів ока і ввести ці дані до спеціального приладу, який автоматично проведе обчислення оптичної сили ІОЛ.
Для імплантації використовують тільки кращі сертифіковані в Україні моделі інтраокулярних лінз (ІОЛ) від відомих світових виробників Америки та Франції.
Запрошуємо на консультацію: 093 252 23 23 лікар-офтальмолог Хлап Катерина Віталіївна.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024