Усі медичні заклади Рівненщини забезпечені генераторами

20 Листопада 2022, 13:19
Усі медичні заклади Рівненщини забезпечені генераторами 1255
Усі медичні заклади Рівненщини забезпечені генераторами

Днями у Міністерстві охорони здоров'я відбулася робоча нарада з керівниками департаментів охорони здоров'я, на якій обговорили підготовку до зими та роботу лікарень на випадок довготривалих відключень електроенергії.

Про це повідомляють у Рівненській ОВА.

«Ми розуміємо, що зима буде дуже складною, ми розуміємо, що всім важко. До зимового сезону ми почали готуватися ще влітку, забезпечуючи лікарні генераторами та старлінками. Наразі МОЗ спільно зі Світовим банком розпочали проєкт із закупівлі ще додаткових 1100 генераторів, які в стислі терміни мають з’явитися в українських лікарнях. Ще 170 генераторів для медзакладів надасть ВООЗ», – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Як повідомив директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Олег Вівсянник, всі медзаклади Рівненщини, які надають стаціонарну та екстрену медичну допомогу, забезпечені генераторами.

«Лікарні готові до найгірших сценаріїв, зокрема відсутності світла довгий час. Адже там мають рятувати життя людей. Також заклади мають запаси пального на 10-12 днів», – зазначив Олег Вівсянник.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024