Херсон отримав від ВООЗ шість електрогенераторів для лікарень

19 Листопада 2022, 16:34
Херсон отримав від ВООЗ шість електрогенераторів для лікарень 1360
Херсон отримав від ВООЗ шість електрогенераторів для лікарень

269 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Херсон повернувся під контроль України. У звільнених населених пунктах Херсонської області тривають стабілізаційні заходи. На лівобережжі Херсонщини лунають вибухи — Сили оборони знищують склади боєприпасів, техніку, живу силу та логістичні шляхи військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні.

Головне на цей час

Російська армія 18 листопада обстріляла річковий порт, житлові квартали Херсона, Чорнобаївку, Антонівку, Придніпровське, Токарівку та Одрадокам’янку — речник ОК "Південь" Владислав Назаров.

У зведенні Генштаб ЗСУ підтвердив втрати російських військ за попередні дні на Херсонщині. У Скадовську Сили оборони знешкодили близько 50 військових РФ, у Чаплинці — склад боєприпасів росіян.

Правоохоронці розслідують вбивство людей в одному із сіл Херсонського району. Під час окупації населеного пункту російські військові у будинку розстріляли сімох людей, а потім його підірвали. Серед вбитих — неповнолітня дівчина.

У Херсоні запрацювали перші Пункти Незламності. Це спеціально облаштовані намети. Там можна зігрітися, отримати гарячі напої, їжу, зарядити телефон та скористатися Інтернетом.

Всесвітня організація охорони здоров'я в Україні доставила до Херсона шість генераторів, які забезпечать роботу лікарень в екстрених умовах. А також хірургічні набори та життєво необхідні медичні препарати.

У Херсон доставили 17 тонн борошна та понад 8 000 консервів, продуктових наборів, засобів особистої гігієни, одяг та питну воду з Волині. Також із Закарпаття направили до Херсонщини 55 генераторів

З 19 листопада у Херсоні почнуть працювати гуманітарні центри. Там можна безплатно отримати продукти, засоби гігієни та інше, повідомляє Херсонська ОВА.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024