Волинь отримала вакцину проти дифтерії та правця

08 Листопада 2022, 16:00
Волинь отримала вакцину проти дифтерії та правця 1631
Волинь отримала вакцину проти дифтерії та правця

Волинь отримала 63 600 доз вакцини АДП-м. 

Вакцина проти дифтерії та правця є безоплатною, якісною та рекомендованою ВООЗ. Діти та дорослі, які живуть на територіях, що частково або повністю постраждали від військового конфлікту, часто є найбільш вразливими до вакцинокерованих інфекційних захворювань, зокрема дифтерії та правця, повідомляють у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Існує розповсюджений міф, що щеплення роблять лише у дитячому віці. Насправді імунітет проти деяких захворювань зберігається не на все життя, тому періодично необхідне повторне введення вакцин — ревакцинація. Так само дорослим обов’язково треба вакцинуватись проти окремих хвороб, якщо вони не отримали захист від них у дитинстві. Згідно із Календарем профілактичних щеплень вакцинація від дифтерії і правця призначена не лише дітям, а і дорослим. Імунітет проти цих хвороб зберігається близько 10 років. Тому необхідна ревакцинація.

Дорослим роблять планові щеплення проти дифтерії та правця кожні 10 років. Такі щеплення в державних закладах охорони здоров’я проводять безоплатно.

Першу планову ревакцинацію дорослих, які раніше були щеплені, проводять вакциною АДП-М у віці 26 років з подальшою плановою ревакцинацією АДП-М з мінімальним інтервалом 10 років від попереднього щеплення АДП-М.

Якщо в дитинстві не вакцинувалися, або невідомо, вакциновані чи ні, необхідно отримати як мінімум три дози вакцини АДП-М – спочатку перша доза, через місяць – друга, через 6 місяців після другої – третя.

У Волинській області за 9 місяців 2022 року даною вакциною імунізовано 58,6% дітей віком 16 років та 38,9% дорослого населення.

Зараз, як ніколи, кожен потрібен країні здоровим та готовим працювати на тому фронті, на якому він принесе найбільше користі для нашої перемоги. Потурбуйтесь про себе, адже хвороби нікуди не зникли. Вакцинуйтесь та захистіть себе від смертельно небезпечних хвороб.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024