З листопада людей з інвалідністю не пускатимуть за кордон з довідкою МСЕК

07 Листопада 2022, 08:38
З листопада людей з інвалідністю не пускатимуть за кордон з довідкою МСЕК 321173
З листопада людей з інвалідністю не пускатимуть за кордон з довідкою МСЕК

Уряд вніс зміни до правил перетину державного кордону під час надзвичайного або воєнного стану. Відтепер люди з інвалідністю не можуть виїхати в іншу країну на підставі довідки МСЕК. Потрібне посвідчення, що підтверджує відповідний статус, або документ про призначення соціальної допомоги. 

Відповідні зміни до правил перетину державного кордону були прийняті Постановою Кабінету Міністрів від 28 жовтня №1212 та набули чинності 2 листопада. 

Відтак з переліку документів, що дозволяють виїхати українцям за кордон під час війни, виключили довідку до акта огляду медико-соціальною експертною комісією (МСЕК). Цей документ містить інформацію про групу та причину інвалідності, однак не має даних, які дозволяють ідентифікувати людину. 

Тож відтепер, аби перетнути кордон, людині з інвалідністю знадобиться один із цих документів:

  • посвідчення, яке підтверджує відповідний статус;
  • пенсійне посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги;
  • довідка про отримання пільг людини з інвалідністю, яка не має права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

Нагадаємо, у вересні деяким чоловікам послабили обмеження на виїзд за кордон. Тепер виїжджати під час воєнного стану до родичів з інвалідністю чоловіки зможуть кілька разів. А от чоловіків, які навчаються у закордонних вишах, більше не випускають з України. Таке рішення ухвалили через масову підробку документів. 

Коментарі
10 Листопада 2022, 20:54
Ви спершу внесіть зміни для депутатів, їх дітей і т.д. у кого дійсні причини зі здоров'ям, як і у мене ви не бачити, і не хочете, як повернуться нормальні люди з АТО, то ви всі відчуєте, як потрібно робити...
12 Листопада 2022, 06:20
Чому ви прийняли постанову про невиплачування соцдопомог безробітним в умовах військового стану інвалідам? Жити як? Роботи немає.
12 Листопада 2022, 15:45
Я старого тіпа тата заробітчанина пограбував на сто тисяч євро купив особняк інтернет магазини машини і тепер ми тіпа з дружиною хоть 'двох народила дівчат красивих від друзів моїх та зато я попердуєш і ліжка продаю шкіряні по 15 тисяч 500 євро і маю вашу війну в дупі бо старий тіпа тато тіпа дебіл мені документи зробив короче та пішли ви всі за руським кораблем я забор зробив на Заньковецької 11 сиджу в погребі пес в вольєрі капуста квашена пиво та й ми з дружиною робимо пук пук пук
12 Листопада 2022, 17:41
Оце вправно працюють....Все для людей...
12 Листопада 2022, 19:53
??? Читаєш і невіриш, невже всі ці дії здійснені нормальними людьми?! Створюється враження, що деякі дії влади нині -- робляться спеціально проти власного суспільства! Якась дичина!..
12 Листопада 2022, 19:56
Ви що думаєте ви далі будети анти закони штампувати і вам нічого небуде? Людям подібним мені як жити? Ви в пристарілий дім як берете пенсіонера то скільки доплати хочете? 8 000 а де їх взяти при пенсії 3 000 ???
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024