З Гощанської громади до Рівного запровадили донорські рейси

04 Листопада 2022, 16:51
З Гощанської громади до Рівного запровадили донорські рейси 888
З Гощанської громади до Рівного запровадили донорські рейси

Донорські рейси до Центру служби крові у Рівному запроваджують з Гощанської громади на Рівненщині.

Перший такий з охочими здати кров планують відправити 19 листопада, розповів Суспільному заступник начальника відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Гощанської селищної ради Віктор Самчук. Він допомагав організовувати цю ініціативу в місті Острог, звідки донорські рейси запустили з 1 жовтня.

З центром служби крові у Рівному мають узгоджений графік до кінця 2022 року, розповідає Віктор Самчук. Адже, він разом з волонтеркою Наталією Ярмолович взявся за організацію довозу донорів з Острога. Тепер, працюючи в Гощанській громаді, вирішив й там запровадити донорські рейси.

«Керівництво громади цю ініціативу підтримало. Адже охочих стати донорами маємо, є питання з організацією централізованого довозу. Для цього будемо залучати шкільний автобус. Він курсуватиме з Гощі у Рівне раз на місяць. На 19 листопада запланували перший виїзд, у цей день здаватимуть кров і донори з Острога, тобто, все організовано і зручно», — пояснює Віктор Самчук.

Він уточнив, що одночасно можуть доправити 30 людей. Аби долучитись до донорства потрібно заповнити ФОРМУ.

«Я здавав кров під час першого такого візиту у центр служби крові. І ми всі, хто працює в тилу, повинні робити все від нас залежне. Адже донорську кров потребують бійці, а також і мирні жертви наслідків ворожих обстрілів», — резюмував Віктор Сачук.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024