На Волині хочуть продовжити фінансування оздоровлення членів сімей загиблих, учасників АТО та звільнених з полону

03 Листопада 2022, 13:12
Оздоровлення військових 925
Оздоровлення військових

На засіданні постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров`я, материнства та дитинства рекомендували сесії пролонгувати до 2023 року та внести зміни до низки регіональних програм.

Про це йдеться на сторінці Волинської обласної ради у фейсбуці

Так, депутати підтримали проєкт рішення про продовження терміну дії та внесення змін до Регіональної програми підтримки учасників антитерористичної операції/ООС та членів їхніх сімей на 2020-2022 роки, підтримки тимчасово переміщених осіб у 2022 році.

Директорка департаменту соціального захисту населення ОВА Оксана Гобод пояснила, що запропоновані зміни будуть стосуватися, як продовження дії програми на 2023 рік, так і виділення додаткових коштів у цьому році. Зокрема, йдеться про потребу у 400 тисяч гривень на реконструкцію мереж у приміщеннях для заселення внутрішньо переміщених осіб.

«У 2023 році ми плануємо продовжити фінансування оздоровлення членів сімей загиблих, учасників АТО, а також і звільнених з полону. Також декларуємо в програмі асигнування на проживання внутрішньо переміщених осіб та на пальне для забезпечення роботи мобільного соціального офісу. Загалом – це становитиме близько 3,2 мільйони гривень», – розповіла вона.

Члени профільної комісії також рекомендували сесії підтримати проєкт рішення «Про продовження терміну дії та внесення змін до Регіональної цільової програми соціального захисту населення на 2019-2022 роки».

Директорка департаменту соціального захисту населення ОВА Оксана Гобод зауважила, що загалом на 2023 рік програмою передбачено 15 млн грн. Асигнування будуть спрямовані на щомісячні виплати ветеранам ОУН-УПА, компенсацію на пільговий проїзд особам з інвалідністю, та відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги бійцям добровольцям і капеланам, фінансову підтримку громадських організації осіб з інвалідністю та ветеранських організацій.

Депутати також погодили проєкт сесійного рішення щодо продовження терміну дії та внесення змін до Програми фінансової підтримки та розвитку обласних комунальних підприємств та закладів охорони здоров`я Волинської обласної ради на 2020-2022 роки.

«Є потреба внести зміни на 2022 рік в частині додаткового фінансування придбання медикаментів та продуктів харчування, оскільки контингент пацієнтів суттєво збільшився за рахунок внутрішньо переміщених осіб», – повідомив членам комісії начальник управління охорони здоров`я ОВА Юрій Легкодух.

Що ж стосується фінансування програми на 2023 рік, то воно заплановано на рівні теперішнього року і складає майже 500 млн гривень. Найбільші статті видатків – це комунальні послуги та енергоносії, заробітна плата медперсоналу, медикаменти, в тому числі і для орфанних хворих та пацієнтів з трансплантованими органами, придбання медичного обладнання, включно для реабілітації.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024