Студенти-парамедики Волинського медінституту стали четвертими на Всеукраїнській олімпіаді

29 Жовтня 2022, 17:12
Студенти-парамедики Волинського медінституту стали четвертими на Всеукраїнській олімпіаді 1699
Студенти-парамедики Волинського медінституту стали четвертими на Всеукраїнській олімпіаді

Студенти-парамедики Волинського медичного інституту дебютували на Всеукраїнській олімпіаді з симуляційної медицини з міжнародною участю «TernopilSimOlymp – 2022» (екстрена і невідкладна медична допомога) серед студентів вищих закладів освіти МОЗ України.

Олімпіада відбувалася у рамках III Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Симуляцiйне навчання в додипломній і післядипломній підготовці медичних працівників» («SimCon-2022»), йдеться на сторінці Волинського медичного інституту у фейсбуці.  

Заходи проводилися 26-28 жовтня 2022 року на базі Центру симуляційного навчання «TESIMED» Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського МОЗ України (ТНМУ).

Втім, найяскравіші враження та досвід наші студенти отримали від участі в олімпіаді. Команда в складі Світлани Смаль (капітан), Андрія Бінюка та Дмитра Волоска за підсумками усіх конкурсів стала четвертою з восьми заявлених учасників. Супроводжувала студентів викладач хірургії Ольга Васюхник.

«Нашу команду в Тернопільському національному медичному університеті прийняли дуже тепло, – ділиться враженнями Світлана Смаль. – Ми були приємно вражені високим рівнем організації, безпековими умовами на випадок повітряної тривоги. Але найбільше – передовими технологіями симуляційного навчання. Протягом першого дня Олімпіади ми мали змогу взяти участь у майстер-класах і познайомитися з роботою центру TESIMED».

Конкурсні завдання, як розповів Андрій Бінюк, складались з тестової частини, перевірки на фізичну витривалість, алгоритму дій у складі виїзної швидкої бригади медичної допомоги й надання екстреної медичної допомоги симульованому постраждалому та змагань у форматі діяльності Emergency Department.

«Спочатку ми хвилювалися, відчуваючи всю відповідальність і важливість цієї участі, адже представляли не лише наш інститут, але й всю Волинь. Проте швидко опанували себе, налаштували командну взаємодію, пригадали всі знання і отриманий досвід, що дало нам змогу виступити на належному професійному рівні», – резюмує Андрій Бінюк. За результатами Олімпіади учасники отримали сертифікати участі та брендові подарунки від ТНМУ.

До слова, КЗВО «Волинський медичний інститут» цьогоріч уперше на Волині проліцензував освітньо-професійну програму та розпочав підготовку парамедиків на першому бакалаврському рівні освіти. Ця спеціальність хоч і відносно нова (введена в 2017 р.), проте актуальна і затребувана сьогодні. 

Навчання таких фахівців в інституті є можливим завдяки тісній співпраці зі стейкхолдером КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», зокрема – з директором центру Володимиром Шмалем. Своїй підготовці команда завдячує медичному директору центру, викладачу інституту Анатолію Каленюку, чий професіоналізм визнаний як на всеукраїнському, так і на міжнародному рівні.

Колектив Волинського медичного інституту дякує Тернопільському національному медичному університету імені І.Я.Горбачевського за партнерство та плідну співпрацю в складних умовах сьогодення задля підготовки сучасних фахівців у галузі екстреної медицини та медицини катастроф.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024