На стінах Нововолинської лікарні з'явився патріотичний мурал

19 Жовтня 2022, 16:20
На стінах Нововолинської лікарні з'явився патріотичний мурал 1352
На стінах Нововолинської лікарні з'явився патріотичний мурал

На території центральної міської лікарні Нововолинська двоє художників намалювали патріотичний мурал. Над його створенням працювали від початку літа, презентували роботу 18 жовтня.

Про це інформує Суспільне. 

На муралі зобразили героїв сьогодення. Зокрема, на одному фрагменті – образ прикордонниці-кінологині Аліни Паніної з Нововолинська, яка була звільнена з російського полону 17 жовтня. Ще на одному малюнки – військові фельдшери Сергій Власюк та Тарас Хмарук з Нововолинська. Вони загинули, рятуючи життя військовослужбовців.

Також на стінописі зображені фельдшери швидкої допомоги, які нині працюють у Нововолинському відділенні.

Викладачка професійно-технічної освіти з Нововолинська Світлана Войтович створила ескіз стінопису, а художником, який з нею працював був переселенець із Харкова, який нині живе у Нововолинську Максим Плотніков.

«Оскільки паркан досить великий – 2,5 метри заввишки та 34 метри завширшки, то до роботи долучився майстер-художник з Нововолинська Павло Москаль. До повномасштабного вторгнення хлопець навчався та жив у Житомирській області, нині ж повернувся у рідне місто», – розповіла Катерина Костючик.

Зі слів Катерини Костючик, на створення муралу витрачали гроші Нововолинської центральної міської лікарні, також допомагали та надавали фарбу благодійники.

 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024