В селі на Горохівщині відкрили сучасну амбулаторію. ФОТО

16 Жовтня 2022, 09:24
В селі на Горохівщині відкрили сучасну амбулаторію 1096
В селі на Горохівщині відкрили сучасну амбулаторію

У селі Шклинь Городищенської громади урочисто відкрили амбулаторію.

На урочисту для усієї Городищенської громади подію прибули голова обласної ради Григорій Недопад, його заступник Григорій Пустовіт, народний депутат України Вячеслав Рубльов, депутати обласної ради, місцеві жителі та представники медичної сфери, повідомляє обласна рада.

Сучасну амбулаторію облаштували на другому поверсі місцевого будинку культури. В цьому ж приміщенні розмістили і пункт швидкої допомоги. Кошти на реконструкцію спрямував тутешній аграрій, депутата обласної ради Анатолій Никонюк.

«В цих приміщеннях нові меблі, нове медичне обладнання. Є денний стаціонар, кабінет щеплень та навіть дитячий куточок. І ми за це щиро вдячні Анатолію Никонюку, адже зробив він це власними силами для всієї громади, для людей», - каже завідувачка амбулаторією Євгенія Пеляк.

Директор КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимир Шмаль зазначив, що пункт швидкої допомоги відкрили у Шклині трохи більше, як рік тому, але медикам доводилося працювати у пристосованому приміщенні. Тепер є зручні кабінети, а також чудова дорога, на ремонт якої залучив кошти народний депутат Вячеслав Рубльов.

Григорій Недопад каже: влітку, коли реконструкція тільки розпочалася, Анатолій Никонюк запевнив, що амбулаторію відкриють на Покрову, і дотримав слова.

«Це гарна, сучасна амбулаторія, яка буде комфортною для людей і медичного персоналу. Кім того, в приміщенні будинку культури вирішили розмістити бібліотеку та старостат. Це зручно, коли всі потрібні установи в одному місці, - переконаний голова Волиньради. – Навіть під час воєнних дій в наших селах створюють такі заклади. Тому я певен: відбудова України починається з сіл. І саме тому ми переможемо».

Спільно з Вячеславом Рубльовим Григорій Недопад передав для потреб амбулаторії телевізор, ноутбук та електрокардіограф.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024