Опублікували форму для медиків, які бажають підсилити медзаклади з перевантаженням чи дефіцитом кадрів

11 Жовтня 2022, 14:53
Опублікували форму для медиків, які бажають підсилити медзаклади з перевантаженням чи дефіцитом кадрів 1699
Опублікували форму для медиків, які бажають підсилити медзаклади з перевантаженням чи дефіцитом кадрів

Міністерство охорони здоров’я розробило наказ №1597, який регулює порядок залучення медиків для надання медичної та реабілітаційної допомоги у заклади охорони здоров’я, що потребують підсилення. 

Йдеться про направлення цивільних медиків, а також науково-педагогічних працівників закладів вищої (післядипломної) освіти та фахівців з реабілітації, повідомляють у МОЗ.

Наказ передбачає роботу медиків в інших регіонах. У першу чергу йдеться про заклади з перевантаженням чи кадровим дефіцитом. З відповідних причин такі заклади потребують підсилення і залучення медичних працівників для надання допомоги пацієнтам та постраждалим, в тому числі внаслідок бойових дій. 

Механізм направлення медиків дозволить оперативно закривати потреби медзакладів у необхідних спеціалістах та сприятиме якнайшвидшому відновленню нормальної життєдіяльності деокупованих територій та здоровʼя наших громадян.

Важливо: строк відрядження медичних працівників не може перевищувати 30 календарних днів. 

Разом з тим, допускаються повторні відрядження, але проміжок часу між ними повинен бути не менше ніж 30 календарних днів. Строк повторного відрядження також не може перевищувати 30 календарних днів.

Наказом також визначено, хто саме може ініціювати залучення медичних працівників. Йдеться про Командування Медичних сил ЗСУ, Центр медицини катастроф МОЗ та безпосередньо заклади, що потребують підсилення. 

Медики можуть самостійно подати письмову заяву про бажання працювати у закладах охорони здоров’я, що потребують підсилення. Відповідна заява подається у довільній формі на ім’я керівника закладу, де вони працюють, та керівника Центру медицини катастроф МОЗ. Для зручності свої дані медики можуть подати, заповнивши форму за посиланням https://forms.gle/qjMf4ZCmYw7F6D3V6 

Також Центр медицини катастроф може залучати до надання допомоги або аеромедичної евакуації медиків і фахівців з реабілітації, які не мають українського громадянства. Йдеться про іноземців відповідної кваліфікації, окрім громадян росії та білорусі. 

 
 
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024