Легенда світової медицини допоміг львівським хірургам пересадити донорську нирку пацієнту

09 Жовтня 2022, 09:24
Легенда світової медицини допоміг львівським хірургам пересадити донорську нирку пацієнту 407
Легенда світової медицини допоміг львівським хірургам пересадити донорську нирку пацієнту

Протягом двох днів у Першому медичному об'єднанні Львова оперував хірург, який провів більше двох тисяч трансплантацій.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав хірург-трансплантолог медзакладу Макс Овечко. 

«Це неймовірно уже вдруге стояти поруч в операційній з легендою світової медицини Робертом Монтгомері. У нього самого в грудях б'ється донорське серце, він як ніхто знає наскільки важлива пересадка органів. І зараз Роберт Монтгомері знову приїхав до Львова, аби поділитися новим досвідом з нашою командою Центру трансплантології Перше медичне об'єднання Львова», написав лікар.

Професор Монтгомері прилетів в Україну зі США із Інституту трансплантації Лангон Нью-Йоркського університету, який він очолює. За майже 30 років роботи професор провів більше 2000 трансплантацій, він внесений до Книги рекордів Гіннеса. Під його керівництвом відбулася перша у світі трансплантація нирки людині від свині. Монтгомері вважає, що за цим майбутнє світової трансплантології.

Цей візит тривав два дні. Під час нього львівські хірурги разом пересадили нирку 61-річному львів’янину. Власні нирки чоловіка відмовили через грип, який він переніс з ускладненнями. Три роки пацієнт був на діалізі. Аби він міг повернутися до повноцінного життя, свою нирку йому віддав рідний брат.

«Операція пройшла успішно. Ми з командою неймовірно раді одразу на практиці освоїти нову техніку трансплантації, а ще й новими хірургічними інструментами, які для нас привіз Роберт Монтгомері. Дякуємо Роберту за підтримку українців, безцінний досвід та плани, які скоро реалізуємо! Дякуємо пацієнтам за довіру», – йдеться у дописі. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024