В чому переваги епідуральної анальгезії при пологах: роз'ясненння ратнівської лікарки

07 Жовтня 2022, 09:17
В чому переваги епідуральної анальгезії при пологах: роз'ясненння ратнівської лікарки 580
В чому переваги епідуральної анальгезії при пологах: роз'ясненння ратнівської лікарки

Найбільш сучасним знеболенням у світі в пологах на даний час є епідуральна анальгезія.

Епідуральна анальгезія – це один із способів знеболення, який дозволяє зробити процес народження дитини комфортнішим для жінки, йдеться на сторінці Ратнівської центральної районної лікарні у фейсбуці

Вагітність та пологи для кожної жінки наповнені своїми особливими емоціями, очікуваннями та водночас пересторогами й страхом. Саме страх болю та дискомфорту наштовхує на пошук методів які б могли це полегшити та зробити зустріч з малюком максимально комфортною. Сьогодні найпоширенішим методом знеболювання під час пологів є епідуральна анальгезія.

Протипоказання:

Ризик кровотечі, застосування антикоагулянтів, тяжкі деформації хребта, ураження ЦНС, алергія на місцеві анестетики, запалення в місці передбачуваної пункції, низький тиск. Відносні: остеохондроз, ожиріння.

Переваги епідуральної анестезії:

  • Полегшення болю з мінімальними побічними ефектами як для матері, так і для дитини.

  • Швидка дія.

  • Комфортний відпочинок, поки відбувається процес розширення шийки матки. Відповідно коли шийка матки повністю розкрита і настав час потуг, у жінки буде запас енергії.

  • Відсутність болю допоможе бути розслабленим та максимально залученим у процесі пологів.

  • За статистичними даними використання епідуральної аналгезія може знизити ризик післяпологової депресії у деяких жінок.

  • Епідуральна анестезія може забезпечити безперервне полегшення болю під час хірургічних процедур, таких як кесарів розтин.

Даний вид допомоги на даний час доступний в КНП «Ратнівська ЦРЛ».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024