На Рівненщині багато релігійних груп бояться вакцинуватися від поліомієліту, – ВООЗ

01 Жовтня 2022, 12:15
На Рівненщині  багато релігійних груп бояться вакцинуватися від поліомієліту, – ВООЗ 847
На Рівненщині багато релігійних груп бояться вакцинуватися від поліомієліту, – ВООЗ

На Рівненщині представники ВООЗ проводять кампанію з протидії спалаху поліомієліту. Як розповів координатор в Україні Реймонд Данколі, однією з причин низького рівня вакцинації є релігійні переконання людей.

За його словами, в області є «багато релігійних груп, які бояться вакцинуватися», пише Суспільне. Рівне.

«Ми відвідуємо громади, зокрема Сарненську, Дубенську. І там люди озвучують свої страхи щодо вакцинації. Ми намагаємося долати ці страхи, розповідаємо, що вакцина є безпечною, що вона є ефективною. У деяких країнах вдалося навіть викорінити поліомієліт за допомогою вакцинації», — сказав Раймонд Данклі.

Координатор протидії поліомієліту ВООЗ в Україні зазначає, що є дві вакцини, одна вводиться ін'єкційно, друга — перорально.

Читайте також: 

«Вже є результати нашої роботи. Зокрема, ми проводимо тренінги для лікарів, які призначенні для того, щоб вони ретельніше відслідковували випадки захворювання. У Сарненському районі лікарі розповідали, що в середньому вакцинація на місяць складала 150-200 дітей. Після нашого візиту, за місяць було провакциновано 600 дітей», — додав Данклі.

Нагадаємо, у 2021-му восени поліомієліт виявили у двадцяти дітей на Рівненщині й Закарпатті – півторарічна дівчинка з Великої Омеляни отримала параліч, а 19 дітей були контактними й мали безсимптомний перебіг. Батьки дівчинки не зробили їй щеплення через релігійні переконання

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024