У психоневрологічний інтернат на Рівненщині волонтери передали допомогу з Норвегії

01 Жовтня 2022, 11:13
У психоневрологічний інтернат на Рівненщині волонтери передали допомогу з Норвегії 481
У психоневрологічний інтернат на Рівненщині волонтери передали допомогу з Норвегії

Волонтери 29 вересня привезли теплий одяг підопічним Урвенського психоневрологічного диспансеру, які у квітні евакуювалися з Луганщини та Донеччини на Рівненщину. 

Суспільному розповіли: десять пакунків з одягом на холодну пору прийшли з Норвегії, а саму допомогу збирали місяць.

У психоневрологічний інтернат в селі Урвенна, що у колишньому Здолбунівському районі, протягом весни та літа евакуювали підопічних з аналогічних закладів, які опинилися поруч з зоною бойових дій. Зараз тут перебуває 202 людини. Волонтери привезли їм теплий одяг, адже більшість з підопічних перебралися на Рівненщину у літньому одязі.

«Ми дізналися, що привезли пацієнтів зі сходу і потрібні теплі речі. Я звернувся до друзів, деякі пакунки прийшли з Норвегії — люди зібрали теплі речі. Люди, які приїхали зі сходу, були літньому одязі, це було просте рішення. Повільно, але за місяць зібрали. Сподіваюся, що буде можливість ще якось допомогти", — каже волонтер фонду «Мама + дитина» Віталій Скринський.

Окрім теплого одягу, волонтер привіз два телевізори, придбані за гроші благодійників. Допомогу розподілять по двох закладах: частина лишиться в Урвенському інтернаті, решту перевезуть в аналогічний заклад в селі Орлівка Сарненського району. Там також перебувають евакуйовані з зон бойових дій.

«По мінімуму ми забезпечені однозначно, але ми потребуємо для комфортного проживання наших підопічних також коштів, щоб закупити зимовий одяг, взуття, білизну, мийні засоби», — розповідає інженер Урвенського психоневрологічного інтернату Володимир Кондратюк.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024