Україна отримала інноваційний препарат для профілактичного лікування туберкульозу

28 Вересня 2022, 12:42
Україна отримала інноваційний препарат для профілактичного лікування туберкульозу 356
Україна отримала інноваційний препарат для профілактичного лікування туберкульозу

У вересні в заклади охорони здоров'я всіх регіонів України буде доставлено інноваційний препарат рифапентин, який використовується для профілактичного лікування туберкульозу. 

Завдяки спільній роботі Міністерства охорони здоров'я, Центру громадського здоров'я та Медичних закупівель України рифапентин вперше закуплено за кошти державного бюджету, повідомляють у МОЗ

Важливим компонентом у подоланні епідемії туберкульозу є не тільки безпосереднє лікування активної форми цього захворювання у людей, а й його профілактування серед визначених груп населення. Наприклад, людей, які живуть з ВІЛ, осіб, які контактують з хворими на туберкульоз, або серед груп підвищеного ризику щодо розвитку туберкульозу.

Профілактичне лікування захищає людей, які вже інфіковані бактерією туберкульозу, від розвитку активного туберкульозу та тих, хто не інфікований, але має ризик зараження.

Довідка: застосування рифапентину для профілактичного лікування туберкульозу врегульовано наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25 лютого 2020 року № 530 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров’я України від 6 жовтня 2021 № 2161) «Стандарти охорони здоров’я при туберкульозі» та рекомендаціями ВООЗ

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024