Волинська обласна рада співпрацюватиме з товариством Червоного хреста

27 Вересня 2022, 16:51
Волинська обласна рада співпрацюватиме з товариством Червоного хреста 845
Волинська обласна рада співпрацюватиме з товариством Червоного хреста

Меморандум про співробітництво підписали голова Волиньради Григорій Недопад та очільниця обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Пришко.

Про це інформують у Волинській обласній раді.

Угода передбачає спільну гуманітарну діяльність з підтримки постраждалого населення (евакуйованих і внутрішньо переміщених осіб) у період війни та інших кризових ситуаціях.

Ще один напрямок – створення гідних умов проживання ВПО, йдеться про оплату комунальних послуг, надання технічної допомоги під час підготовки до опалювального сезону, «прихистки» для внутрішньо переміщених осіб, а також школи, лікарні та інші соціальні установи.
«Сподіваємось, що в реалізації поставлених цілей нам сприятимуть та активно долучатимуться й територіальні громади, органи соціального захисту та інші органи державної виконавчої влади, підприємства, установи, організації всіх форм власності. Адже мова про найбільш вразливі верстви населення області та наших тимчасових гостей, які залишились без даху над головою, подбати про яких – наш спільний обов’язок», – зазначив голова обласної ради Григорій Недопад, коментуючи підписання Меморандуму.

«Це все ми робимо для допомоги державі, але хочемо робити й під патронатом органів місцевого самоврядування, адже йдеться про фінансову відповідальність. Ми підписуємо меморандум, аби заручитись підтримкою органів місцевої влади, у тому, що вони нам нададуть усі необхідні документи, за якими ми будемо мати змогу оплачувати рахунки», – зауважила Валентина Пришко.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024